Foto: Illustration: Ola Gustafsson

Här är konstigaste jobben och knäppaste cheferna

Uppd. 2008-02-13 13:05
 
 

Morgontrötta poliser som tvingas bära Hello Kittyband. Arkitekter som vill bygga lyxhotell på månen.  Kommunala tjänstemän som tvingas shoppa.
Där har ni några exempel på märkliga arbetsplatser 2007.


Tycker du att din arbetsplats är av det udda slaget? Tycker du att chefen beter sig konstigt mot dig och dina arbetskamrater? Får du utföra konstiga uppgifter?
Lugn – du är inte ensam.

Konsultfirman Challenger, Gray & Christmas Inc i Chicago, USA, har nyligen sammanställt en lista över 2007 års mest otroliga arbetsplatshistorier och märkliga arbetskolleger.
Listan, publicerad i Dina pengar, visar att galenskaperna finns över hela klotet.

På en polisstation i Thailand rapporteras poliserna ha tvingats stanna inne på stationen hela dagen med ett Hello Kitty-band på armen. Varför? Därför att de skräpat ner eller kommit för sent till jobbet.

I London fick en speaker på tunnelbanan sparken därför att hon spelat in privata anrop och lagt ut dem på sin hemsida. På bandet uppmanade hon bland annat männen på tunnelbanan att sluta stirra på de kvinnliga passagerarna.

I staden Millbrok i USA tyckte borgmästaren att de anställda i stadshuset kunde ta ledigt en dag. När de kom tillbaka till jobbet var de dock tvungna att visa upp kvitto på att de använt ledigheten till att shoppa loss i stadens nyöppnade Wal-Mart affär …

Ett arkitektkontor i Barcelona har planer på att bygga luxuösa hotell – på månen. Uppdraget i sig beskriver spanjorerna som en baggis. Med ett undantag: badkaren. Hur ska man konstruera badkar som funkar i tyngdlösa tillstånd?

I Skottland spreds nyheten om att man kan gå flirtkurser för att göra nya språng på karriärstegen. Enligt kurserna bör man lära sig att kurra som en katt och dansa som Justin Timberlake.

På jobbet

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet På jobbet

Arbetsrättsexperten: I de här situationerna kan du ta tjänstledigt

Arbetsrättsexperten: I de här situationerna kan du ta tjänstledigt

Linus Löfgren på Avtal24 svarar på en läsarfråga och reder ut vad som egentligen gäller vid tjänstledighet.

Mejlmisstagen vi stör oss på

Mejlmisstagen vi stör oss på

Här är sju vanliga misstag som kan leda till missförstånd, eller reta gallfeber på kunder och kollegor.

6 tecken på att din chef är narcissist

6 tecken på att din chef är narcissist

Har en chef eller kollega som är karismatisk och charmig ena stunden och riktigt obehaglig nästa?

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Funderingar om konkurrens i form av andra kandidater och frågor om företagets förmåner är något som Johanna Wadsten ofta får höra.

Fler artiklar inom På jobbet