– Vi är noga med att informera om vår etikpolicy vid anställningsintervjuer, säger Anna Wenner, ansvarig för attraktionskraft och rekrytering på Skanska. 
Foto: Foto: Lotta Imberg

Etik på jobbet blir allt viktigare

Uppd. 2008-01-23 22:25
 
 

Allt fler företag jobbar med etikfrågor. Efter förtroendeskandaler och börskrascher är etiken en del av en global trend – och nu är den i Sverige på allvar.

– Ja, i dag inser många företag vikten av att jobba med etik för att lättare rekrytera och behålla de bästa medarbetarna, säger Tommy Borglund som doktorerat i företagsetik vid

Handelshögskolan och som nu är konsult på Hallvarsson & Halvarsson.
– Som konsumenter ställer vi allt högre krav, inte bara på produktens kvalitet utan vi vill också veta under vilka omständigheter produkten tillverkats och transporterats. Medarbetare vill i allt högre grad arbeta inom företag som arbetar ansvarsfullt, säger Bengt Olof Hansson, chef för hållbar utveckling inom SKF.

I dag ligger etiska företag högt på listan när studenter rankar sina drömföretag. Biståndsmyndigheten Sida är etta på ekonomistudenternas etiktopp. Skanska är ett annat företag som ofta hamnar högt upp på rankningslistorna.
– Etik är väldigt viktigt för oss, säger Anna Wenner, ansvarig för attraktionskraft och rekrytering på Skanska.
– Vi arbetar efter våra ”fyra nollor”, som betyder nolltolerans vad gäller miljöincidenter, affärsetiska brott, arbetsplatsolyckor och förlustprojekt.

Hur viktig är etiken för unga i dag?
– Det är fortfarande den egna utvecklingsmöjligheten som är nummer ett, men att jobba på ett etiskt riktigt företag där man kan dela värderingarna kommer på god andraplats. Man vill vara samma person hemma som på jobbet; källsorterar man hemma vill man att arbetsplatsen också ska göra det.

Men vad gör jag om min arbetsplats är oetisk? Svar: Våga ställa krav!

Så kollar du om din arbetsplats är etisk

Titta på etikrankningarna – finns ditt företag med där?

Har företaget en tydlig etisk kod? Sådant kan man läsa mer om på företagens hemsidor eller i årsredovisningen.

Vilket ansvar tar företaget för sina relationer med de viktigaste intressenterna, anställda och kunder exempelvis, och hur agerar man i utvecklingsländer där arbetsvillkoren inte är lika bra som i Sverige och fattigdomen större? Även detta kan man läsa om på företagens hemsida och i deras årsredovisning.

Har företaget en tydlig miljöpolicy?

Har företaget gjort något för klimatfrågan?
(Obs! Kom ihåg att detta gäller de stora företagen som har resurser att jobba med etiska frågor utåt. Ett litet företag kan ha god etik även om det inte är listat på någon rankningslista. Kolla vid anställningsintervjun!)

På jobbet

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet På jobbet

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Funderingar om konkurrens i form av andra kandidater och frågor om företagets förmåner är något som Johanna Wadsten ofta får höra.

5 tecken på att du jobbar på en dålig arbetsplats

5 tecken på att du jobbar på en dålig arbetsplats

Kollegor som slutar, en rädsla för chefen och en vilja att lämna kontoret så fort klockan slår 17.00. Känner du igen dig?

Vad gör HR egentligen? Och vem har ansvar för arbetsmiljön?

Vad gör HR egentligen? Och vem har ansvar för arbetsmiljön?

Varför kallas personalavdelningen för HR nu för tiden, och vad gör de? Och vem har ansvaret för arbetsmiljön på en arbetsplats?

Retorikern: Så stoppar du härskartekniker på jobbet

Retorikern: Så stoppar du härskartekniker på jobbet

En nedlåtande chef eller en kollega som ointresserat tittar på telefonen när du pratar – härskartekniker kan existera på alla arbetsplatser.

Fler artiklar inom På jobbet