Kicki Björklund har som mål den närmaste tiden att lära sig lyssna aktivt på sina medarbetare. På lång sikt vill hon bli bolagschef. 
Foto: Foto: Henry Lundholm

Dags för nystart i karriären

Uppd. 2008-01-14 12:08
 
 

Januari är nystarternas tid, vilket innebär att det är helt rätt läge att rikta in kompassen och sätta upp riktlinjer för karriäråret.

– Det är lätt att bli fartblind och låta karriären köra på i gamla mönster. Just därför är det sunt att stanna upp och se över sin situation och dra upp riktlinjer för vårens arbete. Sätt mål som sträcker sig högst ett halvår framåt i tiden och som känns motiverande, säger coachen Tone Stokkvik.

Hon gör själv en nystart ett par gånger om året och brukar samla på sig inspirerande artiklar i ämnet och bolla med nära vänner tills hon känner sig redo att sätta upp nya inspirerande mål.
– Ringa in ett område i din karriär som du vill förändra och fundera därefter på vilken del av det du vill expandera eller begränsa. Exempel på målområden är välmående, ledarskap, lön, utveckling, kreativitet, arbetsuppgifter och relationer på jobbet, säger Tone Stokkvik.

Kicki Björklund är affärsområdeschef på John Mattson Fastighets AB på Lidingö. Arbetsgivaren är mitt inne i en omfattande omorganisering och Kicki är mentalt förberedd på olika scenarier: avancera hos sin arbetsgivare eller söka sig till en annan.
– Mitt långsiktiga mål är att bli chef för ett fastighetsbolag, antingen ett eget företag eller som anställd. För det närmaste halvåret har jag satt som mål att lära mig att lyssna aktivt till mina medarbetare och att vara öppen för nya möjligheter. Det känns bra att ha mål på olika nivåer och med olika tidsperspektiv. Det gör att jag känner mig trygg, säger Kicki Björklund.

Karriär

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Karriär

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

Företag måste bli bättre på att ge unga människor större ansvar. Och unga människor behöver bli bättre på att be om det.

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof Gustafsson Ålder: 17 år. Familj: Pappa i Sverige, mamma och halvsyster i USA. Bor: Ekerö.

Julia, 24, omskolar sig och byter bransch – på tre månader

Julia, 24, omskolar sig och byter bransch – på tre månader

Julia Dang sadlar om från politisk sekreterare till programmerare genom en snabbkurs på 3 månader.

Sugen på att bli chef? 5 tecken på att du är bra chefsmaterial!

Sugen på att bli chef? 5 tecken på att du är bra chefsmaterial!

Att ha en chefsroll innebär ett stort ansvar som inte lockar alla. Sedan finns det vissa chefer som aldrig borde ha blivit chefer från första början.

Fler artiklar inom Karriär