Daniel Andersson är chef – och yngst på arbetsplatsen.
– Att vara en bra chef betyder inte nödvändigtvis att man vet mest, säger han.
Daniel Andersson är 27 år och redan chef på Handelsbanken.
Han är mycket korrekt, i kostym och skjorta med manschettknappar.
– Jag hade relativt tidigt som mål att ha en ledande befattning. Jag tycker det är kul att arbeta och kul att göra karriär, säger han.
Han började i kassan på banken.
För ett halvår sedan blev han chef för företagsgruppen på Handelsbanken i Mörby.
Han är yngre än sina underordnade men är inte bekymrad för det.
– Det ligger inte i min natur att känna oro. För mig är det viktigt att jag inte begränsar mig själv. Jag har medarbetare som har 15–20 års erfarenhet och dem lär jag mig av, säger han.
Men visst har relationen till kollegerna förändrats.
– När du blir chef är du helt enkelt inte en i gänget. Jag får inte vara rädd för att fatta obekväma beslut, och då kan man heller inte räkna med att vara omtyckt av alla. Och jag kan ju inte längre gå till mina kolleger och diskutera lika brett som tidigare.
Hur funderade du innan du bestämde dig för att söka ett chefsjobb?
– Jag, min närmaste chef och personalavdelningen diskuterade frågan och kom fram till att jag hade de kvaliteter som efterfrågades och att jag hade nödvändig kompetens och kunskap om organisationen. Jag sökte tjänsten och fick jobbet.