– Om jag kom ny som chef till ett företag skulle jag vilja att medarbetarna gav mig tid för en öppen och rak dialog kring arbetsuppgifterna och arbetsmiljön, säger Marta Birgersdottir, enhetschef på IT-företaget EDB. Hon tror att det är smart att ge den nye chefen tid. 
Foto: Foto: Petter Koubek

Så överlever du nya chefen

Publ. 2007-10-10 23:15
 
 

Har du fått en ny chef i höst? Metro hjälper dig att göra rätt från första början. Funkar det inte – säg upp dig.

Att byta chef kan vara både omvälvande och spännande. Om den nye bossen har en annan ledarstil än sin föregångare kan det innebära stora förändringar i ditt sätt att jobba. Den nye chefen ger också en möjlighet till nystart, både i gruppdynamiken och i din roll på jobbet.
– Det absolut viktigaste när man får en ny chef är att ge henne eller honom tid att komma in i sin nya roll. Som chef tar det minst ett par veckor innan man satt sig in i sitt nya jobb, så även om du kanske har stora förhoppningar om förändring så bör du inte förvänta dig att chefen ska komma in och börja genomföra stora förändringar på en gång, säger Caroline Olsson, ledarskapskonsult med inriktning på karriärutveckling på chefsorganisationen Ledarna.

De första veckorna gäller det att lära känna den nye chefen och försöka identifiera vilken typ av personlighet och ledarskapsstil denne har.
Om personkemin mellan dig och nye chefen inte klaffar direkt så var beredd att ge nykomlingen en chans. Om personkemin fortfarande inte stämmer efter ett par veckor kan det vara läge för förändring.
– Om man känner att det är svårt att samarbeta med den nye chefen är mitt råd att säga upp sig. Chefen är en viktig person för att du ska bli framgångsrik i din yrkesroll och om relationen er emellan inte funkar försvårar det saker och ting oerhört mycket, säger Caroline Olsson.

… och så får din karriär en skjuts

Bemötande. Fundera på hur du själv vill bli bemött när du är ny på ett jobb. Bemöt chefen på samma sätt. Visa att du gärna svarar på frågor och delar med dig av din kunskap om alla oskrivna regler på arbetsplatsen.

Kommunikation. Etablera snabbt en rak och öppen kommunikation. Fråga vilka förväntningar den nye chefen har på dig. Vilka befogenheter har du, vilka beslut kan du fatta på egen hand och vilka behöver förankras hos chefen? Hur ofta behöver du rapportera till chefen? Presentera också dina egna förväntningar på jobbet och önskemål om arbetsmiljö och liknande för att kunna
prestera optimalt.

Tajming. Det är lockande att genast överösa den nye chefen med mängder av förslag till förändringar. Avvakta med din lista på förslag eller presentera ett förslag i taget vid väl valda tidpunkter.

Nytändning. En ny chef innebär alltid att gruppdynamiken förändras. Om du inte trivs med din roll i gruppen på jobbet innebär den nye chefen en chans till förändring. Den nye chefen har inte heller några förutfattade meningar om dig, så se det som en chans att förändra bilden av dig själv och vem du är på jobbet.

På jobbet

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet På jobbet

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Funderingar om konkurrens i form av andra kandidater och frågor om företagets förmåner är något som Johanna Wadsten ofta får höra.

5 tecken på att du jobbar på en dålig arbetsplats

5 tecken på att du jobbar på en dålig arbetsplats

Kollegor som slutar, en rädsla för chefen och en vilja att lämna kontoret så fort klockan slår 17.00. Känner du igen dig?

Vad gör HR egentligen? Och vem har ansvar för arbetsmiljön?

Vad gör HR egentligen? Och vem har ansvar för arbetsmiljön?

Varför kallas personalavdelningen för HR nu för tiden, och vad gör de? Och vem har ansvaret för arbetsmiljön på en arbetsplats?

Retorikern: Så stoppar du härskartekniker på jobbet

Retorikern: Så stoppar du härskartekniker på jobbet

En nedlåtande chef eller en kollega som ointresserat tittar på telefonen när du pratar – härskartekniker kan existera på alla arbetsplatser.

Fler artiklar inom På jobbet