Nina Langemyhr, Ellen Fransson och Emilia Schulz Aldebjer bakom boken som är uppdelad i fem kategorier. Allt mellan sex och relationer till äventyr.
– Vi gjorde en marknadsundersökning som gav mycket upplevelser men vissa grejer är sådana vi själva vill göra innan vi dör, säger Nina Langemyhr.

UF-företag vill hjälpa andra med egen bok

Publ. 2011-01-27 14:06
 
 
UF-företag

• UF-företagen drivs under ett år.
• Företagen tar fram själva affärsidén, genomför undersökningar och skaffar startkapital.
• Eleverna kan under året delta på arrangemang anordnade av UF.
• Ung företagsamhet samarbetar med skolan för att införa företagsamhet och ett engagerat näringsliv.

 
Extern länk
 

UF-företag med tre gymnasietjejer ger ut en egen bok för att hjälpa deppiga unga. ”I början gick allt fel”.

De tre gymnasietjejerna Emilia Schulz Aldebjer, Ellen Fransson och Nina Langemyhr vill minska depressionen bland unga och få flera att ta en paus från datorn. För att ordna det har de skrivit en bok med upplevelser, saker som läsaren borde göra.
– Vi tänkte på vad som vi var intresserade av själva. När vi var yngre fanns ”Mina vänner”-böckerna där man kunde klistra in bilder och skriva något om personerna. Vi ville göra en liknande bok med upplevelser, säger Emilia Schulz Aldebjer.

De tre tjejerna har tillsammans företaget Live Your Life UF. UF för att företaget är ett projekt inom Ung företagsamhet. I dag är de nöjda med boken.
– Det har gått bra senaste tiden. I början gick allt fel. Men när vi väl fick boken som vi gjort i händerna så kände vi att den inte var så ful som vi tyckt tidigare, säger Ellen Fransson.

Nu har de snart sålt slut på de böcker som tryckts och planerar att ge ut den på cd också. De kommer att fortsätta med företaget.
– Trots att vi är unga tjejer så går det att klara sig utan män och äldre personer. Vi vill fortsätta och få in mer pengar så vi kan skänka dem till välgörenhet, säger Schulz Adebjer.

Rickard Lindholm

Nyheter

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Nyheter

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Nyckeltalsinstitutet har granskat över 700 000 svenskars arbetsvillkor. Vinnarna är de företag som prioriterar jämställdhet och ett bra ledarskap.

Experten: Det här händer i kroppen när du hoppar över lunchen

Experten: Det här händer i kroppen när du hoppar över lunchen

Enligt en ny undersökning från Fazer är det många som skippar lunchen på jobbet, men dietisten Maria Nygårds menar att vanan ger mer nackdelar än fördelar.

Här är 5 artiklar att inspireras av på internationella kvinnodagen

Här är 5 artiklar att inspireras av på internationella kvinnodagen

Den 8 mars varje år uppmärksammas världens kvinnor på internationella kvinnodagen, Metrojobb har samlat ett gäng artiklar att inspireras av!

Therese Lindgren: ”Ingen tackar dig för att du går in i väggen”

Therese Lindgren: ”Ingen tackar dig för att du går in i väggen”

I det senaste avsnittet av Metrojobbs Misslyckandepodden delar Youtube-stjärnan med sig av sina värsta motgångar.

Fler artiklar inom Nyheter