Är det så här vi kommer få se revisorn i framtiden?
Foto: Foto: Scanpix

Slutade som revisor – för att bli ny Batman

Publ. 2011-01-28 14:42
 
 

Man sa upp sig från sin tjänst som revisor. I avskedsmejlet skrev han att det var för att bli en maskerad hjälte.

Att säga upp sig från ett jobb är aldrig lätt. Dels så kan sättet du gör det påverka dina referenser dels är det sällan populärt att någon vill sluta. Därför kan det vara bra att ha en väldigt bra anledning för att sluta.

En man i Baltimore i USA hade i alla fall en originell anledning. Han skulle sluta för att bli Batman, skriver jobbnyhetssajten Going Concern efter att ha fått tag i ett avskedsmejl från företaget PwC.

"Jag har aldrig sett mig som en ordnad revisor. Jag har alltid trott att mitt öde är annorlunda, en episk framtid fylld av under och äventyr. Och efter noga övervägande tillsammans med mina närmsta, så har jag valt att lämna PwC för att bli en maskerad hjälte på natten."

Han skriver vidare att det inte har varit enkelt och att han trivts på jobbet. I slutet av mejlet ber han alla som läst det hålla hans identitet hemlig eftersom han inte vill dra åt sig några superskurkar.

Om mejlet är ett skämt eller på allvar får framtiden utvisa. Frågan är om det kommer dyka upp en maskerad hjälte i Baltimore nu.

Rickard Lindholm

Nyheter

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Nyheter

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Nyckeltalsinstitutet har granskat över 700 000 svenskars arbetsvillkor. Vinnarna är de företag som prioriterar jämställdhet och ett bra ledarskap.

Experten: Det här händer i kroppen när du hoppar över lunchen

Experten: Det här händer i kroppen när du hoppar över lunchen

Enligt en ny undersökning från Fazer är det många som skippar lunchen på jobbet, men dietisten Maria Nygårds menar att vanan ger mer nackdelar än fördelar.

4 nya IT-jobb du inte visste fanns – och så får du dem

4 nya IT-jobb du inte visste fanns – och så får du dem

IT-branschens snabba utverklinginnebär att det snabbt växer fram nya yrkesroller på arbetsmarknaden och bristen på rätt kompetens blir stor.

Therese Lindgren: ”Ingen tackar dig för att du går in i väggen”

Therese Lindgren: ”Ingen tackar dig för att du går in i väggen”

I det senaste avsnittet av Metrojobbs Misslyckandepodden delar Youtube-stjärnan med sig av sina värsta motgångar.

Fler artiklar inom Nyheter