Den uppmärksammade annonsen.
Foto: Foto: Metro

88-åring söker nytt jobb på byggföretag

Publ. 2011-02-02 17:22
 
 

88-åring vill ha nytt arbete. Hoppas kunna lösa hela Sveriges bostadsbrist.

Sten Engwall, 88 år, annonserar efter arbete i Metro. Han har under flera dagar lagt  in annonser i tidningen om att han söker en tjänst hos en husfabrik eller byggföretag som är intresserade av ny byggteknik.
– Jag vill att någon husfabrik eller något  byggföretag ska inse att det går att bygga hus på ett annat sätt än i dag, säger Sten Engwall.

Han säger sig ha en lösning på hur det går att bygga billigare bostäder som fortfarande minst lika bra standard som de hus som byggs i dag. På det sättet skulle företagen kunna lösa bostadsbristen i dag.

Sten Engwall har tidigare varit framgångsrik med flera företag och var bland annat mannen som  uppfann borren som gjorde bergvärme möjligt. 1983 la han in 25 miljoner i sitt projekt för att forska och utveckla en ny byggteknik.

28 år senare väntar han på att något företag ska ta till sig hans idéer och att hans annons ska locka någon att höra av sig. Hittills går det ganska illa.
– Inget företag har hört av sig men däremot är det massor av privatpersoner som hört av sig och är förbannande över den situation vi har i dag, säger Sten Engwall.

Du är 88 år. Är det inte dags att gå i pension?
– Det ska jag göra någon dag precis som alla andra men jag får invänta tills jag känner att jag inte orkar arbeta längre.

Rickard Lindholm

Nyheter

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Nyheter

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Nyckeltalsinstitutet har granskat över 700 000 svenskars arbetsvillkor. Vinnarna är de företag som prioriterar jämställdhet och ett bra ledarskap.

4 nya IT-jobb du inte visste fanns – och så får du dem

4 nya IT-jobb du inte visste fanns – och så får du dem

IT-branschens snabba utverklinginnebär att det snabbt växer fram nya yrkesroller på arbetsmarknaden och bristen på rätt kompetens blir stor.

Här är 5 artiklar att inspireras av på internationella kvinnodagen

Här är 5 artiklar att inspireras av på internationella kvinnodagen

Den 8 mars varje år uppmärksammas världens kvinnor på internationella kvinnodagen, Metrojobb har samlat ett gäng artiklar att inspireras av!

Salong betong-Danne: ”Jag lever i ett konstant misslyckande”

Salong betong-Danne: ”Jag lever i ett konstant misslyckande”

I Metrojobbs Misslyckandepodden berättar Daniel Beijner om resan med Salong Betong och varför han aldrig känner sig framgångsrik.

Fler artiklar inom Nyheter