Restaurangägaren Emin Cinar, 30, tycker att en lunch ska kosta mellan 70 och 75 kronor. Vad han åt till lunch i dag? – Jag åt frukost i stället. Vi restaurangägare äter vid märkliga tider, säger han.
Foto: Foto: Peter Brinch

Billig lunch i Malmö

Uppd. 2011-02-03 16:29
 
 
Lunchpriserna i:
 

Smakar det så kostar det. Speciellt i Lund, där en kroglunch för första gången går på mer än 76 kronor, enligt Gastrogates årliga lunchprisindex. Och priserna ökar stadigt i hela landet.

Utom i Malmö. Här måste du bara hosta upp tio öre mer än förra året för att äta dig mätt. Tack vare den stenhårda konkurrensen har priset hållits nere på drygt 72 kronor, säger Elias Norström, vd för Gastrogate.
– Faktum är att luncherna är så billiga att många restauranger drar back på dem. De flesta använder i stället sina luncherbjudande som ett hjälpmedel för att få dit folk på kvällen.

Men priserna kan gå upp även i Malmö.
– Att de knappt ökat sedan 2009 kan vara en tillfällighet. Medan resten av landets lunchpriser växer stiger också smärtgränsen för vad folk är villiga att betala. Om de senaste fem årens ökning håller i sig kan snittpriset för en lunch vara en bra bit över 85 kronor år 2015, säger Elias Norström.

På jobbet

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet På jobbet

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Funderingar om konkurrens i form av andra kandidater och frågor om företagets förmåner är något som Johanna Wadsten ofta får höra.

5 tecken på att du jobbar på en dålig arbetsplats

5 tecken på att du jobbar på en dålig arbetsplats

Kollegor som slutar, en rädsla för chefen och en vilja att lämna kontoret så fort klockan slår 17.00. Känner du igen dig?

Vad gör HR egentligen? Och vem har ansvar för arbetsmiljön?

Vad gör HR egentligen? Och vem har ansvar för arbetsmiljön?

Varför kallas personalavdelningen för HR nu för tiden, och vad gör de? Och vem har ansvaret för arbetsmiljön på en arbetsplats?

Retorikern: Så stoppar du härskartekniker på jobbet

Retorikern: Så stoppar du härskartekniker på jobbet

En nedlåtande chef eller en kollega som ointresserat tittar på telefonen när du pratar – härskartekniker kan existera på alla arbetsplatser.

Fler artiklar inom På jobbet