Sajten som ger ungdomar jobb

Sajten som ger ungdomar jobb

Rut-avdraget har fått servicebranschen att blomstra, inte minst på nätet. Genom Ungdomspool.se kan ungdomar tjäna sig en extra hacka – och samtidigt välja själva hur mycket, när och vilken typ av uppdrag de vill utföra.

Ungdomspool.se heter sajten som förmedlar jobb mellan ungdomar och kunder som vill ha hjälp med barnpassning, städning, fönsterputsning och annat som ligger inom ramen för hus-hållsnära tjänster. 

Bakom initiativet finns den Valdemarsvikbaserade entreprenören Henrik Lindgren, 36, som startade sajten i juni via sitt bolag Jobba Vitt. Han är också politiskt engagerad på sin hemort.

– Som fritidspolitiker har jag sett att ungdomsarbetslösheten är ett stort problem. Jag ser det här som ett sätt ge ungdomar en fot in i arbetslivet.

Ronja Karlsson, 18, är en av ungdomarna som registrerat sig på sajten. 

Hon putsar fönster och städar för 100 kronor i timmen – samma summa som hon sedan kan stoppa i egen ficka. Henrik Lindgren fördelar sedan rut-avdraget på försäkring, pensionssparande och andra sociala avgifter. 

Hon började med extrajobb åt vänner och grannar, men har genom Ungdomspool.se knutit till sig fyra kunder som hon jobbar för regelbundet, sammanlagt några dagar i veckan. Det blir 1 500 till 2 000 kronor i månaden. Hon planerar att arbeta tills hon gått ut gymnasiet. Då hägrar resor utomlands. Men först ska hon ta körkort.

– Jag lägger undan pengarna jag tjänar på städningen till en intensivkurs. 

Söka jobb

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Söka jobb

Han besökte mässan Bazaren – och fick nytt heltidsjobb

Han besökte mässan Bazaren – och fick nytt heltidsjobb

Du vet inte vilka jobbmöjligheter som finns innan du har besökt Bazaren – där du kan knyta värdefulla kontakter.

Här finns jobben du kan få direkt

Här finns jobben du kan få direkt

Är gymnasiet äntligen avklarat? 13 års pluggande förbi? Alla längtar inte efter tjocka kompendier och tentaångest så fort studentmössan är kastad.

Vad du kan göra om du hatar ditt jobb

Vad du kan göra om du hatar ditt jobb

Du hatar ditt jobb, företaget och chefen. Det kan vara så att det är dags för dig att leta dig vidare.

Så får du jobbet – genom att chatta dig till arbetsintervjun

Så får du jobbet – genom att chatta dig till arbetsintervjun

Erik Andersson skapade tillsammans med sitt team en chattfunktion där arbetssökande kan få direktkontakt med personer på företag.

Fler artiklar inom Söka jobb