Enligt en ny undersökning är Svensk Fastighetsförmedling den bästa arbetsplatsen. Johanna Eriksson, till höger, och hennes kolleger jobbar på företagets  kontor i Vällingby. 

Foto: Urban Brådhe

De jobbar på Sveriges bästa arbetsplats

Bra löner och  bra ledarskap är vad landets anställda vill ha  för att trivas på sin  arbetsplats. Det visar en undersökning från Universum som i år utser Svensk Fastighetsförmedling till Sveriges bästa arbetsplats.

– Det är otroligt glädjande och vi är väldigt stolta. Två aspekter vi har jobbat hårt med är det lokala ledarskapet och att attrahera och behålla våra anställda, säger Peeter Pütsep, vd på Svensk Fastighetsförmedling.

I sin undersökning har Universum intervjuat 15 000 yrkesverksamma personer i landet. Resultatet visar att bra löner är en viktig aspekt för att de anställda ska känna sig nöjda med sin arbetsplats.

– Vi ser en skillnad vad gäller lönesnittet mellan de företag som ligger i toppen och de i botten, säger Daniel Wägerth, employer branding specialist på Universum.

Även relationerna människor emellan på arbetsplatsen spelar stor roll.

– Arbetsplatser med mycket hög personalomsättning hamnar inte högt upp i rankningen.

Ytterligare en viktig aspekt är att cheferna på arbetsplatserna håller vad de lovar.

– Nu för tiden är det inte bara personalchefer som pratar om de här frågorna utan hela ledningen. Och klart är att på de arbetsplatser som inte bara har resultat i fokus, utan även tar hand om sin personal, där trivs de anställda, säger Daniel Wägerth.

På jobbet

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet På jobbet

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Funderingar om konkurrens i form av andra kandidater och frågor om företagets förmåner är något som Johanna Wadsten ofta får höra.

5 tecken på att du jobbar på en dålig arbetsplats

5 tecken på att du jobbar på en dålig arbetsplats

Kollegor som slutar, en rädsla för chefen och en vilja att lämna kontoret så fort klockan slår 17.00. Känner du igen dig?

Vad gör HR egentligen? Och vem har ansvar för arbetsmiljön?

Vad gör HR egentligen? Och vem har ansvar för arbetsmiljön?

Varför kallas personalavdelningen för HR nu för tiden, och vad gör de? Och vem har ansvaret för arbetsmiljön på en arbetsplats?

Retorikern: Så stoppar du härskartekniker på jobbet

Retorikern: Så stoppar du härskartekniker på jobbet

En nedlåtande chef eller en kollega som ointresserat tittar på telefonen när du pratar – härskartekniker kan existera på alla arbetsplatser.

Fler artiklar inom På jobbet