Foto: Scanpix

Avslöjade sexhot med mikrofon i behån

Mannen hoppades tjäna storkovan genom att spela in när han hade sex med kollegan på en jobbtoalett. I stället föll han på eget grepp – och fick betala skadestånd till kvinnan.

Den 20-årige Malmömannen såg sin chans när kollegan blev befordrad till chef över honom. När kvinnan påpekade att han inte skötte sitt jobb ordentligt krävde mannen en uppsägningslön, vilken chefen inte ville gå med på. Strax efter det samtalet fick kvinnan en bild skickad till sin mobiltelefon där det framgick att 20-åringen spelat in sexmötet på jobbtoaletten. Han hotade även med att lägga ut hela filmen på nätet om kvinnan inte gick med på hans villkor om uppsägningslön eller 50 000 kronor i kontanter. Men kvinnan gav sig inte så lätt. Istället bokade hon in ett nytt möte med sin anställde. Vad mannen dock inte visste var att det samtalet nu spelades in med en mobiltelefon som kvinnan gömt i sin bh. 

Mannen, som döms till villkorlig dom, nekar till brott och förklarar  att han inte hade brottsliga baktankar när filmen skapades.

- Den var rolig att ha att titta på på nätterna, säger han i förhör. 

Malmö tingsrätt anser att mannens berättelse där han nekar till utpressningsförsöket är både "krystad och delvis motsägelsefull" och att det är ställt utom rimligt tvivel att han gjort sig skyldig till brottet. 

Kvinnan tilldöms 8000 kronor i skadestånd för den kränkning hon utsatts för. Tingsrätten tar även hänsyn till att hon hängts ut på nätet och känt sig mobbad på jobbet när historien kommit. 

Nu döms 22-åringen till villkorlig dom för försök till utpressning. 

Nyheter

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Nyheter

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Nyckeltalsinstitutet har granskat över 700 000 svenskars arbetsvillkor. Vinnarna är de företag som prioriterar jämställdhet och ett bra ledarskap.

4 nya IT-jobb du inte visste fanns – och så får du dem

4 nya IT-jobb du inte visste fanns – och så får du dem

IT-branschens snabba utverklinginnebär att det snabbt växer fram nya yrkesroller på arbetsmarknaden och bristen på rätt kompetens blir stor.

Therese Lindgren: ”Ingen tackar dig för att du går in i väggen”

Therese Lindgren: ”Ingen tackar dig för att du går in i väggen”

I det senaste avsnittet av Metrojobbs Misslyckandepodden delar Youtube-stjärnan med sig av sina värsta motgångar.

Här är 5 artiklar att inspireras av på internationella kvinnodagen

Här är 5 artiklar att inspireras av på internationella kvinnodagen

Den 8 mars varje år uppmärksammas världens kvinnor på internationella kvinnodagen, Metrojobb har samlat ett gäng artiklar att inspireras av!

Fler artiklar inom Nyheter