Trots att Martin Björgell har fått höra att man ”inte kan bli ledare om man är homo” går han nu ett individuellt 
utvecklingsprogram i Handelsbanken med fokus på framtida ledarskap, är ny ordförande i Scouterna i Sverige och 
siktar på att bli Sveriges yngste börs-vd.
Trots att Martin Björgell har fått höra att man ”inte kan bli ledare om man är homo” går han nu ett individuellt utvecklingsprogram i Handelsbanken med fokus på framtida ledarskap, är ny ordförande i Scouterna i Sverige och siktar på att bli Sveriges yngste börs-vd.
Foto: Gustav Gräll

Martin kom ut när pojkvännen dog

Bidrar du till fördomar på jobbet utan att ens vara medveten om det? Martin Björgell, som gör raketkarriär i finanssektorn, hjälper oss att upptäcka de ”oskyldiga” fällorna.

Martin Björgell, 25, kom ut som homosexuell när hans pojkvän dog i en olycka och han kände att deras relation tystades ner i samband med begravningen. I kyrkan plågades han av tanken på att inte få lov att finnas. Och just den där icke-acceptansen gömmer sig i arbetslivet.

– På arbetsplatser tar exempelvis många för givet att kvinnliga kolleger har en manlig partner och vice versa. Människor har fördomar så fort man skiljer sig från någon sorts norm, säger han.

Att i fikarummet fråga en ny kollega ”Har du någon tjej/kille” låter kanske oskyldigt, men det är att kliva rakt i fällan och att spä på fördomarna.

Martin nämner fler exempel:

– Eftersom heteronormen också omfattar en mer konservativ syn på manlighet och kvinnlighet kan man också få höra ”här behövs några starka grabbar som kan hjälpa till att bära”, eller lappar i fikarummet med texten ”din mamma jobbar inte här”.

-- Faran med att inte bry sig om detta är att vissa av dina kolleger håller en stor del av sitt liv hemligt för dig och andra, eller hela tiden känner att de måste vara på sin vakt rädda för att försäga sig. Det leder till ett sämre arbetsklimat.

Själv har han fått höra -- efter att ha blivit intervjuad av Dagens Industri -- att man ”inte kan bli ledare om man är homo” eftersom man då är för ”fjollig” och för ”mesig”.

På jobbet

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet På jobbet

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Funderingar om konkurrens i form av andra kandidater och frågor om företagets förmåner är något som Johanna Wadsten ofta får höra.

5 tecken på att du jobbar på en dålig arbetsplats

5 tecken på att du jobbar på en dålig arbetsplats

Kollegor som slutar, en rädsla för chefen och en vilja att lämna kontoret så fort klockan slår 17.00. Känner du igen dig?

Vad gör HR egentligen? Och vem har ansvar för arbetsmiljön?

Vad gör HR egentligen? Och vem har ansvar för arbetsmiljön?

Varför kallas personalavdelningen för HR nu för tiden, och vad gör de? Och vem har ansvaret för arbetsmiljön på en arbetsplats?

Retorikern: Så stoppar du härskartekniker på jobbet

Retorikern: Så stoppar du härskartekniker på jobbet

En nedlåtande chef eller en kollega som ointresserat tittar på telefonen när du pratar – härskartekniker kan existera på alla arbetsplatser.

Fler artiklar inom På jobbet