Cecilia Sjögren, 20, servitris, Västra Frölunda: – Det är inte okej. Man
undrar ju om personen gör det för att få högre lön eller så. 
Emma Federstedt, 20, arbetssökande, Eriksberg: – Det är fel, sådana 
känslor får man försöka hålla borta från jobbet.
Cecilia Sjögren, 20, servitris, Västra Frölunda: – Det är inte okej. Man undrar ju om personen gör det för att få högre lön eller så. Emma Federstedt, 20, arbetssökande, Eriksberg: – Det är fel, sådana känslor får man försöka hålla borta från jobbet.
Foto: Christina Blom

Två av tre kvinnlig chefer har fått inviter

 Mer än varannan chef upplever att medarbetare har flirtat med dem – och bland kvinnor är det två av tre, visar en ny undersökning. 

Femtiosex procent av cheferna som Position har frågat upplever själva att någon på jobbet har flirtat med dem. 

Enligt relationsexperten Christina Hermanrud har flirtandet på arbetsplatserna ökat på grund av ett öppnare samhällsklimat.

– Det säger ju att det är ganska fritt i vårt land, att ha en flirt kan vara något positivt – att jag uppskattar dig som chef, du är trevlig, jag gillar att dansa med dig när vi har fest, säger hon.

I undersökningen är det chefernas egen uppfattning som räknas – vilket kan förklara att så mycket som två av tre kvinnliga chefer uppger att de blivit flirtade med på jobbet.

– Att så många kvinnliga chefer upplever att det förekommer kan både vara att kvinnliga chefer är på sin vakt och tolkar in mer än vad det är, och att det
faktiskt är så att det är ett sätt för män att visa sitt intresse, säger Christina Hermanrud. 

Men den som försöker flirta upp chefen kan också göra det för att fjäska. För att det ska funka måste flirtaren se till att sköta det snyggt – annars riskerar det att ha motsatt effekt. 

– Det beror på hur grovt det är. Är det en ful flirt, som jag tror att många kvinnor kan uppleva av de där två av tre, då är det bara tråkigt, säger Christina Hermanrud.

Karriär

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Karriär

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

Företag måste bli bättre på att ge unga människor större ansvar. Och unga människor behöver bli bättre på att be om det.

Kontaktnätet avgör om du får jobb

Kontaktnätet avgör om du får jobb

Ungefär 70 procent av alla jobb tillsätts genom rekommendationer. Rätt socialt umgänge kan alltså vara avgörande för karriären.

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof Gustafsson Ålder: 17 år. Familj: Pappa i Sverige, mamma och halvsyster i USA. Bor: Ekerö.

Sugen på att bli chef? 5 tecken på att du är bra chefsmaterial!

Sugen på att bli chef? 5 tecken på att du är bra chefsmaterial!

Att ha en chefsroll innebär ett stort ansvar som inte lockar alla. Sedan finns det vissa chefer som aldrig borde ha blivit chefer från första början.

Fler artiklar inom Karriär