Nu har rappande Karl fått sitt drömjobb

Han rappade sin jobbansökan på nätet och fick massor med erbjudanden. Nu har Karl Lehmann börjat på sitt nya jobb.

För ett par veckor sedan berättade Metro om arbetssökande Karl Lehmann som i jakt efter ett jobb inom marknadskommunikation och IT gjorde en video där han rappar fram sitt CV. Rapvideon spreds snabbt på internet och fick stor respons – drygt 100 arbetsgivare hörde av sig. Nu har rappandet gett 27-åringen drömjobbet – som marknadsansvarig på konsult- och rekryteringsföretaget WISE IT.
– Det känns jättebra. Jag är anställd från och med i måndags. Det är kul att det blev en sådan uppståndelse, att det fungerade. Och nu är jag här, säger Karl Lehmann.

Att responsens blev så stor – videon gillades av 68 000 personer på sociala medier på bara en vecka – tror han beror på det innovativa greppet.
– Det var annorlunda, ovanligt och dessutom var det lite kul också. Det är många som hört av sig till mig som inte har något jobb att erbjuda utan bara tyckte att videon var kul. Det är var nog därför den fick en sådan spridning, säger Karl Lehnmann.

Framgången har fått andra att kontaktat Karl Lehmann om råd i arbetssökandet. En videopresentation vara ett bra sätt för att stå ut i mängden, menar han.  
– Om det är ett jobb där det krävs att du ska visa din personlighet, kanske jobba i butik eller som säljare, så tror jag att det är jättebra att posta med en liten länk till en videopresentation där du kort presenterar dig, vad du gjort och kanske med någon lite rolig twist. Det tror jag är jättebra, då får man ett ansikte och en person kopplat till CV:t, säger Karl Lehmann. 

Vid sidan av sitt nya arbete ska han fortsätta med musiken.
– Om allt går som det ska hoppas jag att skivan släpps på Spotify i sommar, säger Karl Lehmann.

Kommer CV-låten att vara med?
– Haha, nej det kommer den inte.

Söka jobb

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Söka jobb

Rekryteraren avslöjar: Det här får mig att vilja kalla dig till en jobbintervju

Rekryteraren avslöjar: Det här får mig att vilja kalla dig till en jobbintervju

Johanna Wadsten, rekryterare på Studentwork, avslöjar vad som imponerar på henne på jobbet.

Här finns jobben du kan få direkt

Här finns jobben du kan få direkt

Är gymnasiet äntligen avklarat? 13 års pluggande förbi? Alla längtar inte efter tjocka kompendier och tentaångest så fort studentmössan är kastad.

Glada medarbetare  lockar fler

Glada medarbetare lockar fler

När konkurrensen om talangerna hårdnar blir det viktigt för företag att vara tydliga med sitt varumärke. Nu satsar allt fler företag på employer branding.

Så mejlar du rätt när du söker jobb

Så mejlar du rätt när du söker jobb

Med enkla knep går dina mejl från slafsiga till proffsiga. Här är Metrojobbs e-tikettskola. EXPERTENS TIPS

Fler artiklar inom Söka jobb