Magnus Ekbladh och Anton De Visscher sökte jobb tillsammans genom en film på Youtube. De tycker att det är 
viktigare att fokusera på innehållet än att göra allt perfekt rent tekniskt.
Magnus Ekbladh och Anton De Visscher sökte jobb tillsammans genom en film på Youtube. De tycker att det är viktigare att fokusera på innehållet än att göra allt perfekt rent tekniskt.
Foto: Urban Brådhe

Så söker du jobb med ett filmklipp

Hur gör du en jobbsökarfilm som är tillräckligt kreativ för att ge dig drömjobbet? Metro bad Magnus och Anton att ge sina bästa tips. Deras annorlunda jobbansökan fick nästan 3 000 visningar på Youtube på bara några dagar.

Anton De Visscher jobbar som art director och Magnus Ekbladh som copywriter i reklambranschen. 

När de bestämde sig för att söka jobb tillsammans – som ett kreativt team – gjorde de det i form av en egen kortfilm med titeln ”På jakt – en sorts arbetsansökan”.

– Tack vare filmen har vi knutit många bra kontakter. Efter att vi skickat ut den till en rad byråer fick vi till runt 20 möten på bara ett par veckor. Och kort därefter fick vi jobb tillsammans på en reklam- och designbyrå. Jag tror man minns en film bra mycket mer än ytterligare ett brev i högen, säger Anton De Visscher.

För att boosta sin väg fram till drömjobbet med hjälp av en egen film är det viktigast att först tänka igenom hur man vill sticka ut, menar de. Att fokusera mer på idéerna och innehållet än att göra allt perfekt rent tekniskt.

– Vi är själva inga filmare. Vi lärde oss redigeringsprogrammen för film genom att se instruktionsvideor på Youtube. Allt går med vilja, tålamod och internet. Och det finns gratisprogram att använda. Filmutrustning går att hyra. Även att spela in på en smartphone kan funka. 

Din passion för det du vill förmedla är vad som ska fram, ditt engagemang inom ditt yrkesområde. Det väger tyngre än en proffsig inspelning.

Personligt brev

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Personligt brev

Experten: Så bygger du upp ditt personliga brev med hjälp av en enkel mall

Experten: Så bygger du upp ditt personliga brev med hjälp av en enkel mall

Metrojobbs redaktör Anna Åslund ger dig en snabbguide över hur du enkelt sätter ihop ett välformulerat och säljande personligt brev.

Här är orden som ger dig jobb

Här är orden som ger dig jobb

Är du strukturerad, självgående och stresstålig? Då ökar dina chanser att få jobb i dag. Det är de mest efterfrågade egenskaperna i jobbannonser, enligt...

3 vanliga misstag i ditt personliga brev – och hur du fixar dem

3 vanliga misstag i ditt personliga brev – och hur du fixar dem

Ett tränat öga kan snabbt se om en arbetssökande verkligen är intresserad av jobbet eller inte. Det menar rekryteringsexperten Sara McCord.

7 enkla tips för ett perfekt personligt brev

7 enkla tips för ett perfekt personligt brev

Hur ska ett personligt brev se ut? Metrojobb bad karriärexperten Charlotte Hågård, som bland annat skrivit Stick Ut, Ansökningsboken och CV-boken, om...

Fler artiklar inom Personligt brev