Tipset som gav städning i ett år

En gåbuss för barn. Det var tipset som gjorde Jenny Berg till vinnare av Metrojobbs städtävling. Nu får hon gratis städning i ett år.

Trebarnsmamman och sjuksköterskan Jenny Berg från Stockholm är vinnaren av Metrojobbs städtävling, där priset är ett års gratis städning från Offerta.

- Det känns jättebra. Städningen känns som något man ligger några steg efter med hela tiden, så det kommer underlätta väldigt mycket, säger hon.

Tävlingen gick ut på att läsarna fick skicka in sina bästa tips på hur de får vardagen att gå ihop. Jenny Berg berättade bland annat om hur hennes familj och fyra grannfamiljer turas om att lämna barnen på skolan, en dag i veckan var.

Barnen kommer till samlingsplats en bestämd tid, och sedan går en vuxen med dem till skolan. Konceptet kallar de för ”gåbuss”.

- Barnen tycker det är roligt eftersom de känner varandra, och det sparar oss ungefär 45 minuter på morgonen, förklarar Jenny Berg.

Hon tipsade också om att förbereda veckans middagar på helgen.

- När man hämtat barnen har man inte så mycket tid och ro att laga mat. Att förbereda tar inte så lång stund, men det är väldigt skönt att ha det klart. Vi brukar också göra dubbla portioner och stoppa in i frysen.

Vad ska du göra med tiden du sparar på städhjälpen?

Jag kommer vara med familjen, och kanske träna lite mer. Det är något jag inte hinner annars. Men framför allt kommer jag att känna mig lugnare.


Nyheter

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Nyheter

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Nyckeltalsinstitutet har granskat över 700 000 svenskars arbetsvillkor. Vinnarna är de företag som prioriterar jämställdhet och ett bra ledarskap.

Experten: Det här händer i kroppen när du hoppar över lunchen

Experten: Det här händer i kroppen när du hoppar över lunchen

Enligt en ny undersökning från Fazer är det många som skippar lunchen på jobbet, men dietisten Maria Nygårds menar att vanan ger mer nackdelar än fördelar.

Här är 5 artiklar att inspireras av på internationella kvinnodagen

Här är 5 artiklar att inspireras av på internationella kvinnodagen

Den 8 mars varje år uppmärksammas världens kvinnor på internationella kvinnodagen, Metrojobb har samlat ett gäng artiklar att inspireras av!

Nu är Ingvar Kamprad rikast i världen – igen

Nu är Ingvar Kamprad rikast i världen – igen

Efter "Uppdrag gransknings" avslöjande så räknas han förmögenhet till 600 miljarder kronor.

Fler artiklar inom Nyheter