Foto: Alamy

Hjälp! Chefen gnäller i sociala medier

Hur hanterar jag en chef som surar i sociala medier? Och vem ska jag fokusera på om jag blir intervjuad av tre personer? Metrojobbs karriärcoach Nina Jansdotter tipsar. 

Fråga: En chef på min arbetsplats bjöd på fest, men jag var tvungen att tacka nej samma dag på grund av sjukt barn. Tydligen hade flera andra på kontoret tackat nej av samma anledning, utan att vi visste om det. Senare på kvällen skrev han i sociala medier om hur sur han var över att folk tackat nej i sista sekund, och raljerade över att använda sjukt barn som svepskäl. Hur ska jag hantera det? En del av mig säger att jag inte borde bry mig, en annan del känner sig oskyldigt anklagad.
”Lars”

Svar: Det du har bevittnat baksidan med att någon skriver på sociala medier i affekt. Kanske var chefen onykter efter festen och tänkte sig inte för. Man kan välja att se det som att han faktiskt var besviken över att många som han ville skulle komma inte kunde och avbokade.

Det är ändå inte ok för en chef att visa sin frustration så här offentligt, eller uttala sig raljerande på detta sätt överhuvudtaget. Alla kan dock göra fel, även chefer. Många tänker inte på vilken stor spridning saker och ting kan få, man tänker att man bara skriver för de som följer en, och inte att det mesta är eller kan bli offentligt.

Här behövs både medvetenhet och kunskap om hur man hanterar sociala medier och vad som är lämpligt att skriva och inte. Bra att du tydligen inte gick in och svarade på hans inlägg, för det hade kunnat bli en ännu större röra av det hela då. Sådant är det bättre att vi reder ut på jobbet än på nätet.

Då det inte bara var du som blev drabbad så tycker jag att ni ska ta upp detta på ett gemensamt möte och då inte prata om just denna enskilda händelse utan er sociala mediestrategi generellt.


Fråga: Nästa vecka är jag kallad på intervju och har fått reda på att det är tre personer som ska intervjua mig samtidigt. Detta har jag aldrig varit med om och jag undrar nu vad jag ska ha för strategi. Ska jag försöka rikta in mig på den som är chefen och då har mest makt?

Sirin”

Svar: Grattis till att du ska på intervju. Ja, det kan vara en utmanande situation att bli intervjuad av flera.

Du behöver ”få kontakt” och göra bra intryck på alla tre. Det blir bara konstigt om du försöker rikta in dig på den du tror har makten. Ofta kan den man minst anar ha stora chanser att kunna påverka vem som får jobbet eller inte.

Var dig själv, se till att vara påläst om företaget, var aktiv och ställ frågor.

Växla vem du vänder dig mot när du talar så att alla känner sig sedda. Det tycker jag är en bra grund att stå på.

På jobbet

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet På jobbet

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Funderingar om konkurrens i form av andra kandidater och frågor om företagets förmåner är något som Johanna Wadsten ofta får höra.

5 tecken på att du jobbar på en dålig arbetsplats

5 tecken på att du jobbar på en dålig arbetsplats

Kollegor som slutar, en rädsla för chefen och en vilja att lämna kontoret så fort klockan slår 17.00. Känner du igen dig?

Vad gör HR egentligen? Och vem har ansvar för arbetsmiljön?

Vad gör HR egentligen? Och vem har ansvar för arbetsmiljön?

Varför kallas personalavdelningen för HR nu för tiden, och vad gör de? Och vem har ansvaret för arbetsmiljön på en arbetsplats?

Retorikern: Så stoppar du härskartekniker på jobbet

Retorikern: Så stoppar du härskartekniker på jobbet

En nedlåtande chef eller en kollega som ointresserat tittar på telefonen när du pratar – härskartekniker kan existera på alla arbetsplatser.

Fler artiklar inom På jobbet