Det här vill arbetsgivaren egentligen veta när du får frågan ”Vad är dina fritidsintressen?”

Vi vet alla hur svettigt det kan kännas när en sitter där på arbetsintervjun och det ända en vill göra är att briljera med de ”rätta” svaren.

Vi känner nog alla igen de här klassiska frågorna som ”Nämn tre positiva och negativa saker om dig själv” eller ”Varför ska vi anställa just dig?” När sedan frågan kring dina fritidsintressen dyker upp, känns det genast lite mer avslappnat. Men pusta inte ut än! Innan du börjar prata om din passion för blommor eller hur mycket du älskar att baka ha detta i åtanken: det finns en anledning till varför arbetsgivaren ställer den frågan och det är för att få en bättre känsla för hur du är som person. Då kan det vara bra att lägga vikt på de intressen som påvisar din passion, styrka och dina färdigheter och diskutera kring det. I det här skedet vill arbetsgivaren oftast luska ut om du passar för tjänsten och företaget.

Lynn Taylor författare av boken ”Tame Your Terrible Office Tyrant: How to Manage Childish Boss Behavior and Thrive in Your Job, säger att arbetsgivaren vill lära sig mer om dig som person genom att se till dina personliga intressen och därav kunna dra en slutsats av hur du skulle fungera i organisationen. Exempelvis, om du har ett intresse att måla på din fritid och du är på en arbetsintervju för en tjänst som account manager på en reklambyrå, då kan din kreativitet ses som en tillgång för tjänsten.

Det finns inga svar som är fel, men ett bra sätt att förbereda sig inför en intervju är att tänka en gång extra över hur dina personliga färdigheter och intressen kan få dig att ro hem jobbet. Överlag är det bra att påvisa att du har en god känsla för att arbeta i team, är en god människokännare, envis och att du alltid är hungrig på att lära dig mer i de områden som du känner passion.

Källa: http://uk.businessinsider.com

Bild: Shutterstock.com

Anställningsintervju

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Anställningsintervju

Så känner du igen en bra chef – redan på jobbintervjun

Så känner du igen en bra chef – redan på jobbintervjun

Enligt ledarskapsutvecklaren Clara Löfvenhamn kan du lista ut om du kommer att komma överens med chefen – redan innan du börjat på jobbet.

10 vanliga frågor på intervjun - och de bästa svaren!

10 vanliga frågor på intervjun - och de bästa svaren!

Innan du går på en jobbintervju bör du förbereda dig på hur du ska svara på intervjufrågorna.

Karriärpanelen tipsar: Så svarar du på frågan

Karriärpanelen tipsar: Så svarar du på frågan "Vilka är dina sämsta egenskaper?"

Metro jobbs karriärpanel reder ut vad man egentligen ska svara på frågan "Vilka är dina sämsta egenskaper"?

Här är det bästa svaret på intervjufrågan ”Vart ser du dig själv om fem år?”

Här är det bästa svaret på intervjufrågan ”Vart ser du dig själv om fem år?”

En vanlig fråga på arbetsintervjun, men det betyder inte att den blir enklare att svara på.

Fler artiklar inom Anställningsintervju