Jobb BFF: 5 saker som gör att dina kollegor är som dina bästa vänner

Du spenderar i stort sett större delen av din vakna tid med dina arbetskollegor.

Du är vanligtvis med dem åtta timmar om dagen, delar en del av ditt liv med dem, ni både stöttar och beklagar er till varandra. Oavsett hur lång tid du spenderar på ett visst jobb, så växer du tillsammans med dina arbetskollegor.

Du kanske har ett jobb som du egentligen inte är överförtjust i men dina kollegor gör att det är värt det. Efter ett tag kommer du att inse att dina arbetskollegor faktiskt är några av dina närmsta vänner. Det finns säkert en mängd anledningar till att de gör din dag. Men det är några specifika saker som gör det lilla extra.

1. Ni spenderar all tid tillsammans

Du spenderar nästan hela din dag (eller natt) med dem och du får höra en liten del av deras liv varje dag. Ni kanske till och med spenderar tid med varandra utanför jobbet.

2. Du känner till deras vanor

Du vet hur och när de brukar äta lunch, kanske till och med deras favoritmat och på fredagar har ni er traditionella fredagslunch.

3. Ni känner till varandras ”hemligheter”

Efter ett tag tar jobbsnacket slut och ni börjar prata om era liv. Ibland kanske en bara prickar rätt och arbetar tillsammans med någon som en finner ett särskilt band till och som gör det lättare att dela med sig av sitt liv. Så om din närmast kollega ser utmattad och ledsen ut, vet du säkert på förhand orsaken bakom det.

4. Ni beklagar er om jobbet

Dina vänner utanför jobbet kan inte riktigt förstå det problem som finns på jobbet lika väl som din arbetskollega och ni stöttar varandra.

5. Och det bästa av allt! De får din arbetsdag att flyga förbi

Det bästa är när du ser fram emot att få komma till jobbet och spendera tid med dem. Och ibland slår det dig om jobbet verkligen skulle vara värt det utan just dina arbetskollegor.

Källa: Elite Daily

Foto: shutterstock

På jobbet

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet På jobbet

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Funderingar om konkurrens i form av andra kandidater och frågor om företagets förmåner är något som Johanna Wadsten ofta får höra.

5 tecken på att du jobbar på en dålig arbetsplats

5 tecken på att du jobbar på en dålig arbetsplats

Kollegor som slutar, en rädsla för chefen och en vilja att lämna kontoret så fort klockan slår 17.00. Känner du igen dig?

Retorikern: Så stoppar du härskartekniker på jobbet

Retorikern: Så stoppar du härskartekniker på jobbet

En nedlåtande chef eller en kollega som ointresserat tittar på telefonen när du pratar – härskartekniker kan existera på alla arbetsplatser.

Vad gör HR egentligen? Och vem har ansvar för arbetsmiljön?

Vad gör HR egentligen? Och vem har ansvar för arbetsmiljön?

Varför kallas personalavdelningen för HR nu för tiden, och vad gör de? Och vem har ansvaret för arbetsmiljön på en arbetsplats?

Fler artiklar inom På jobbet