Foto: Studio 52

Dåligt ledarskap gör att vi stjäl mer från jobbet

Även ”vanligt folk” kan få för sig att stjäla från arbetsgivaren. Och vissa omständigheter gör oss mer klåfingriga än vanligt.

Varför stjäl vi från arbetsgivaren, och hur kan det förhindras? Psykologen och beteendevetaren Rune Brand har nyligen lagt fram en masteruppsats i ämnet vid Köpenhamns och Lunds universitet.

En av slutsatserna är att det är för stort fokus på kontroll och övervakning, och för lite på gott ledarskap.

- Människor är mindre benägna att stjäla från någon som behandlar oss schysst, förklarar Rune Brand.

Vad som stjäls mest varierar mellan olika branscher, och att ta fram tillförlitlig statistik över interna stölder är svårt. Men Rune Brand ger några exempel:

- I kassalinjen är det vanligt att ens ”vänner” inte betalar för en vara. På kontor stjäls allt från möbler och lampor till kaffe och toalettrullar. Det finns ingen hejd på uppfinningsrikedomen, säger han.

En del stölder beror på bristande självkontroll, andra på externa omständigheter, som missbruk. Men även ”vanligt folk” stjäl från arbetsgivaren.

Här är tre vanliga orsaker till att vi stjäl från jobbet

1. Orättvisa

Upplevelse av orättvisa på jobbet gör det enklare att rättfärdiga stöld och oärlighet. Till exempel ”jag jobbar så hårt, jag förtjänar det här” eller ”min lön är så låg, jag måste kompensera”. Nöjdare medarbetare däremot leder ofta till färre stölder.

2. Företagskulturen

På vissa arbetsplatser har det blivit normalt att stjäla, och även personer som inte skulle göra det annars rycks med. Här behövs ett mer närvarande ledarskap, som ser vad som pågår och kan skapa ett engagemang som gör att folk inte vill stjäla. Cheferna måste också föregå med gott exempel, såväl internt som i externa relationer.

3. För mycket kontroll

Människor tenderar att leva upp till det som förväntas av oss. Övervakning och krångliga rutiner för att förhindra stöld signalerar till medarbetarna att de förväntas stjäla. Det kan upplevas som kränkande och irriterande och leda till att fler medarbetare snor saker när de väl får chansen.

På jobbet

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet På jobbet

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Funderingar om konkurrens i form av andra kandidater och frågor om företagets förmåner är något som Johanna Wadsten ofta får höra.

Vad gör HR egentligen? Och vem har ansvar för arbetsmiljön?

Vad gör HR egentligen? Och vem har ansvar för arbetsmiljön?

Varför kallas personalavdelningen för HR nu för tiden, och vad gör de? Och vem har ansvaret för arbetsmiljön på en arbetsplats?

Retorikern: Så stoppar du härskartekniker på jobbet

Retorikern: Så stoppar du härskartekniker på jobbet

En nedlåtande chef eller en kollega som ointresserat tittar på telefonen när du pratar – härskartekniker kan existera på alla arbetsplatser.

5 tecken på att du jobbar på en dålig arbetsplats

5 tecken på att du jobbar på en dålig arbetsplats

Kollegor som slutar, en rädsla för chefen och en vilja att lämna kontoret så fort klockan slår 17.00. Känner du igen dig?

Fler artiklar inom På jobbet