Vad är ett bra svar på den svåra intervjufrågan
Vad är ett bra svar på den svåra intervjufrågan "Vilka är dina sämsta egenskaper"?. Metro jobbs karriärpanel hjälper dig idag med hur du svarar ärligt men ändå imponerar på arbetsgivaren.
Foto: IBL/All over press/Montage

Karriärpanelen tipsar: Så svarar du på frågan "Vilka är dina sämsta egenskaper?"

"Vilka är dina sämsta egenskaper?". Frågan är vanligt förekommande på arbetsintervjuer och trots att du kanske fått den flera gånger kan det vara svårt att veta vad som är ett "bra" svar. Att erkänna sina dåliga sidor kan vara svårt, inte minst på en arbetsintervju där det handlar om att sälja in dig själv. Metro jobbs karriärpanel reder nu ut hur du bäst bemöter en av de tuffaste intervjufrågorna. 

Fråga: Vad ska man egentligen svara på frågan "Vilka är dina sämsta egenskaper?"

Margot Estlander, Rekryteringskonsult, Poolia
– Detta är en mycket vanlig intervjufråga och det visar på personlig mognad att våga tala om sina svaga sidor. Ofta är det dina starka sidor som blir dina svaga. Uthållighet kan till exempel bli envishet, snabbhet kan bli slarvighet. Beskriv två jobbrelaterade situationer som inträffat som belyser exempelvis din uthållighet eller envishet; en där det varit något bra samt en när det inte blev bra - då får du en balans i svaret.
← BILD: Margot Estlander. 

Katarina Lager, HR-generalist, IKEA Helsingborg
– Det tyder på god självinsikt att vara medveten även om sina mindre positiva egenskaper, så var ärlig men klanka inte ner på dig själv. Du kan till exempel berätta om sidor som du tror att dina nuvarande kollegor retar sig på hos dig. Fokusera på egenskaper som har betydelse för tjänsten som du sökt och formulera dig i positiv anda: “Jag försöker bli bättre på att…”. → BILD: Katarina Lager. 

Hendrik Dahlgren, Senior Consultant, Ogunsen Executive Search
– Eftersom du sannolikt söker ett arbete som kombinerar dina kompetenser, färdigheter och förmågor med dina egenskaper tycker jag du skall svara så ärligt som möjligt. Du kan ju dessutom utvecklas som person både vad gäller kompetenser och egenskaper samt balansera de sämre gentemot dina goda sidor. Förhoppningsvis kan dina goda egenskaper vara av större vikt för det aktuella jobbet.
← BILD: Hendrik Dahlgren. 

Ilona Orgmets, Affärsområdeschef Rekrytering, Badenoch & Clark
"Politiskt korrekta svar" är inte till din fördel och rekryterare är duktiga på att se igenom dem. Var istället ärlig och berätta om dina utvecklingsområden. Tala också om på vilket sätt du jobbar med dem. Det visar på självkännedom och ger mer värde till intervjun. Vi frågar för att det är viktigt för att bedöma din potential att prestera bra i denna tjänst men också för hur du ska trivas. Som alltid kan du jobba på hur du formulerar dig. 
→ BILD: Ilona Orgmets. 

Anna Grundin, Rekryteringskonsult, Dfind Finance
– Jag tycker att man ska vara öppen och ärlig och berätta till exempel om feedback som man fått i tidigare utvecklingssamtal. Detta skapar en trovärdighet och visar på självinsikt. Ingen är perfekt och alla har vi utvecklingsbara sidor som man jobbar på. Det är bra att visa att man är medveten om svagheterna och ge exempel på hur man på ett konstruktivt sätt hanterar dem.
← BILD: Anna Grundin. 

Stefanie Olsson, Operations Process Specialist, Academic Work
– Det är ju ingen hemlighet att vi alla har egenskaper vi är mindre stolta över. Under en intervju tycker jag att du kan vara ärlig med dina när frågan kommer. Men styr samtalet till att istället fokusera på hur du jobbar med att utveckla de sidor som inte är dina starkaste. Det visar på utvecklingsvilja och god självinsikt!
→ BILD: Stefanie Olsson. 

Anställningsintervju

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Anställningsintervju

Annons
Erik gick från elitfotbollsspelare till toppsäljare

Erik gick från elitfotbollsspelare till toppsäljare

Det finns inte ett sätt att vara en duktig säljare – men det gäller att vara en bra lyssnare och att hitta sin egen styrka. Det menar Erik Berthagen som, i

Annons
Sveriges bästa arbetsgivare 2017 söker dig som jobbar inom skola, vård och omsorg

Sveriges bästa arbetsgivare 2017 söker dig som jobbar inom skola, vård och omsorg

Jobbar du som lärare eller inom vård och omsorg och vill jobba hos en prisbelönt och grym arbetsgivare ska du söka dig till Zest bemanning.

Så klarar du arbetsintervjun på skype

Så klarar du arbetsintervjun på skype

Har du sökt jobb på en annan ort? Eller kanske i ett annat land? Då är chansen stor att du kommer göra en skypeintervju!

Tio vanliga frågor på intervjun – och svaren

Tio vanliga frågor på intervjun – och svaren

Förbered dig på de här intervjufrågorna och öka chanserna. Experten Jan Kallberg: "Förvänta dig följdfrågor".

6 saker i ditt kroppsspråk som får dig att kamma hem jobbet på intervjun!

6 saker i ditt kroppsspråk som får dig att kamma hem jobbet på intervjun!

Det är inte bara vad du säger på anställningsintervjun som spelar roll. Ditt kroppsspråk säger minst lika mycket.

8 tips som hjälper dig att göra succé på jobbintervjun

8 tips som hjälper dig att göra succé på jobbintervjun

Ditt cv är toppen och ditt personliga brev likaså. Nu har du blivit inkallad till en jobbintervju. Ägna lite tid åt att förbereda dig på bästa sätt.

Fler artiklar inom Anställningsintervju