Att jobba inom handeln kräver att du har god servicekänsla. Innan du går på intervju så fundera ut vad som är bra service för dig!
Att jobba inom handeln kräver att du har god servicekänsla. Innan du går på intervju så fundera ut vad som är bra service för dig!
Foto: IBL/Alamy

Julhandeln ger tiotusentals nya jobb – så får du ett av dem

All shopping innan och efter jul öppnar upp för många möjligheter för den som vill ha extrajobb i jul. Rekryteringsexperten Peter Röseberg tipsar nu om hur du får arbetsgivaren intresserad av just dig och enklast kniper ett jobb inom handeln.

Julmat och julklappsshopping sätter stor press på handelsmarknaden. Enligt Svensk handels julrapport planerar fyra av tio handlare att ta in extrapersonal för att möta behovet kring jul. Det ger därmed ett guldläge för den som är sugen på extrajobb i jul eftersom det beräknas att cirka 20 000 nya extrajobb skapas inom branschen.

Enligt Peter Röseberg, VD för rekryteringsföretaget Yobber som främst riktar sig mot jobb inom handeln, är tiden kring jul hektisk. Enligt honom är unga studenter en eftertraktad målgrupp.
– Våra kunder ökar antalet tjänster inför perioden och när det gäller de här extrajobben är de unga den största målgruppen. För den här typen av arbete letar våra kunder efter dem med bra servicekänsla, de vill hitta ambitiösa människor, säger Peter Röseberg.

Det är inte bara perioden innan jul som gör att tiotusentals extrajobb skapas, även den hektiska reaperioden som löper en bra bit in på det nya året kräver utökad arbetskraft. Även om det finns sista minuten-jobb att knipa inom julhandeln menar Peter Röseberg att det bästa är att vara ute tidigare på året.
– Vi ser de företag som börjar planera för sommarrekryteringen redan nu. Det blir tidigare och tidigare för varje år, säger han.

Sommarjobb och säsongsjobb

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Sommarjobb och säsongsjobb

3 personer berättar: Det här är det bästa med att säsongsarbeta

3 personer berättar: Det här är det bästa med att säsongsarbeta

Att kunna kombinera jobb med plugg eller jobb med nöje är en dröm för många. Såhär har tre personer löst det.

Så skriver du ett säljande cv för sommarjobbet

Så skriver du ett säljande cv för sommarjobbet

Sandra Kiesbye är supervisor på McDonalds i Västerås och har lång erfarenhet av att rekrytera sommarjobbare. Här är hennes bästa tips.

Så får du fast – gläns  på ditt sommarjobb

Så får du fast – gläns på ditt sommarjobb

Det gäller att prestera på sitt sommarjobb, det kan nämligen vara din ingång till arbetsmarknaden.

Klicka dig till sommarjobbet

Klicka dig till sommarjobbet

Sommarlov innebär inte bara sol och bad. För många ungdomar är det även ett tillfälle att tjäna extra pengar och få in en fot på arbetsmarknaden.

Fler artiklar inom Sommarjobb och säsongsjobb