Veckans matlåda: Hirsbiffar med krispig nudelsallad och ruccoladressing
Är du osäker på vad du ska äta ikväll? Varje måndag presenterar Henrik Dahlin från Sveriges kockar "Veckans matlåda" – ett lättlagat recept som passar perfekt till middagen och sedan kan bli till smidiga matlådor på jobbet. Dagens hirsbiffar är både vegetariska och glutenfria.
Henrik Dahlin har jobbat som kock i närmare 27 år och idag arbetar han med eventbolaget Sveriges kockar. Varje måndag delar han med sig av ett lättlagat och hälsosamt recept på Metrojobb som passar perfekt både till middag och matlådor. – Jag har jobbat inom de flesta segment inom branschen – fine dining, hotellrestauranger, banketter och events. Det är något särskilt med kockyrket som gjort att jag fortfarande brinner för det jag gör, säger Henrik Dahlin.
Veckans huvudingrediens är hirs, en råvara som han ofta använder i sin matlagning. – Hirs är ett av våra äldsta sädesslag. Det är rikt på mineraler som fosfor, zink, järn och vitamin B6. Det är också fritt från gluten. Hirs används på samma sätt som ris eller till gröt, vegetariska biffar, i soppor och gratänger.