På K-rauta finns möjligheten att avancera, något som Ali Umcaz är levande bevis på. Han började på logistikavdelningen och är i dag säljchef på ett varuhus.
På K-rauta finns möjligheten att avancera, något som Ali Umcaz är levande bevis på. Han började på logistikavdelningen och är i dag säljchef på ett varuhus.
Foto: Kristofer Hedlund

Här får du jobb om du är av det rätta virket

Gillar du verktyg, hyllsystem och fondväggar, och är lika intresserad av att bygga en relation som en altan? Nu har du chansen – ett av Sveriges ledande byggvaruhus söker just nu nya medarbetare av det rätta virket.

DETTA ÄR EN ANNONS FRÅN K-RAUTA.

Är du av det rätta virket? Det hoppas det expanderande byggvaruhuset K-rauta som just nu söker nya medarbetare. På K-rauta är arbetsuppgifterna varierande. I ena stunden agerar du grundmålningsrådgivare, i nästa planerar du småbarnsfamiljens drömbadrum.

– Är du intresserad av bygg så kan du hjälpa kunder på brädgården, är du intresserad av inredning kan du hjälpa dem att designa sitt hem. Just möjligheten att hjälpa människor att komma lite närmare sitt drömhem tycker jag är det roligaste med jobbet, säger Ali Umcaz på K-rauta i Sollentuna.

För snart fyra år sedan började han jobba på logistikavdelningen. I dag är han säljchef på varuhuset efter att ha gått interna utbildningar och visat framfötterna.

– Den som vill har verkligen chansen att avancera till nya befattningar här.

Som säljchef ansvarar han för den dagliga driften av varuhuset, men också för att hålla humöret på topp bland personalen. Ett ganska enkelt jobb, med tanke på att medarbetarna rekryteras efter devisen ”det rätta virket”. Här trivs man, helt enkelt.

– Många kollegor har blivit nära vänner och att ha den känslan på plats skapar en skön stämning. Då blir det också lättare att skapa relationer till våra kunder. Många kommer till oss och är lite osäkra på vad de behöver, kan vi då bemöta dem på ett avslappnat och kunnigt sätt blir det en härlig upplevelse för alla inblandade, säger Ali Umcaz.

Arbetet med trivsel för både kunder och personal genomsyrar hela organisationen. Charlotte Wernros är försäljningsdirektör på företaget med uppgift att se till att kunderna får en bra upplevelse i butiken, och det får de av personal som trivs på jobbet.

– Vi vill jobba med de bästa som tillsammans bygger starka, effektiva och roliga team. En mix av ålder, kön, kunskaper och bakgrund är därför självklart. Och genom att bygga våra team på det sättet når vi bästa möjliga resultat.

Och att det är ett lagarbete att jobba på K-rauta skriver Ali Umcaz under på.

– Kunskap i all ära, för oss ligger grunden i att personen är rätt och verkligen är av det rätta virket. Är du en positiv person med en vilja att utvecklas så kommer du att passa bra in i vårt team.

Söka jobb

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Söka jobb

Ta referenser på arbetsgivaren – så gör du!

Ta referenser på arbetsgivaren – så gör du!

Enligt Metrojobbs coach Magdalena Lundeén så gör alldeles för få arbetssökande en grundlig research av arbetsgivaren.

Glada medarbetare  lockar fler

Glada medarbetare lockar fler

När konkurrensen om talangerna hårdnar blir det viktigt för företag att vara tydliga med sitt varumärke. Nu satsar allt fler företag på employer branding.

Så hittar du jobben som inte syns på Platsbanken

Så hittar du jobben som inte syns på Platsbanken

Letar du nytt jobb efter semestern? Arbetsförmedlingens Platsbanken har en del lediga tjänster. Men långt ifrån alla.

Rekryteraren avslöjar: Det här får mig att vilja kalla dig till en jobbintervju

Rekryteraren avslöjar: Det här får mig att vilja kalla dig till en jobbintervju

Johanna Wadsten, rekryterare på Studentwork, avslöjar vad som imponerar på henne på jobbet.

Fler artiklar inom Söka jobb