Henrik Dahlin från Sveriges kockar bjuder den här veckan på en färgglad vegetarisk rätt som går att variera tusen gånger om.
Veckans recept från Sveriges kockar fokuserar på något som är både lättlagat och billigt – rotfrukter. I sitt recept på rotfruktsrakor har Henrik Dahlin använt sig av morötter, potatis och palsternacka, men du kan göra din egen variant på dina rotfruktsfavoriter. Dessutom lär Henrik Dahlin dig hur du kan göra vanligt ris betydligt roligare genom att blanda ut det med pumpa och blomkål. – Blomkål är billigt, i rätt säsong kan den till och med vara extremt billig. Dessutom går blomkål väldigt snabbt att tillaga, den bör till exempel inte kokas i mer än 5 minuter. Dessutom är den nästan allra godast rå, säger Henrik Dahlin.
Vi rör på oss för lite samtidigt som vi är för dåliga på att återhämta oss. Det menar yogaläraren Sara Hoy, som skrivit en forskningsbaserad bok i ämnet.