Veckans matlåda: Lammfärsbullar i tomatsås med färsk pasta
Varje måndag hjälper Sveriges kockar oss att starta veckan med ett enkelt och lättlagat recept som passar både till middag och matlådorna på jobbet. Veckans recept lovar kocken Ana Cruz Prado endast tar cirka 20 minuter att laga.
I veckans matlåda är lamm en av huvudingredienserna. Enligt Ana Cruz-Prado har köttet en väldigt speciell smak som kan ta ett tag att vänja sig vid. – Många tycker att det smakar lite konstigt. Om man inte gillar den starka lammsmaken kan man byta ut getosten i receptet till fetaost. Det är mycket sälta i den som drar ner lammsmaken, säger Ana Cruz-Prado.
I receptet gör hon en egen tomatsås med cocktailtomater. Hon tycker att alla borde bli lite mindre bekväma och sluta att endast köpa krossade tomater på burk. – Jag rekommenderar verkligen alla att göra egen tomatsås. Färska tomater är mycket sötare och det blir så mycket godare. Man kan köra hälften cocktailtomater och hälften tomatkross för att göra det lite roligare.
Vi rör på oss för lite samtidigt som vi är för dåliga på att återhämta oss. Det menar yogaläraren Sara Hoy, som skrivit en forskningsbaserad bok i ämnet.