– Jag tror faktiskt inte att jag kan bli trött på glass, säger Josefin Jönsson, som jobbar med att köra runt den blå Glassbilen.
– Jag tror faktiskt inte att jag kan bli trött på glass, säger Josefin Jönsson, som jobbar med att köra runt den blå Glassbilen.
Foto: Privat/TT/Johan Nilsson

Josefin, 27, har sommarens glassigaste jobb

Tänk dig ett jobb där du får äta hur mycket glass du vill och där kunderna blir överlyckliga när de ser dig. Det är Josefin Jönssons vardag när hon kör runt sin blå glassbil i Stockholm. Det som började som ett sommarjobb har utvecklat sig till ett heltidsjobb och en stor kärlek till chokladglass.

”Wow, vad häftigt”, är ofta reaktionen som Josefin Jönsson får när hon berättar för andra vad hon jobbar med. För fyra år sedan fick hon, då 24 år gammal, sommarjobb som säljare på Hemglass. Det betydde att hon fick sätta sig bakom ratten på många barns absoluta drömbil – Glassbilen. Idag har Josefin hunnit fulla 27 och med tiden blev sommarjobbet till ett året runt-jobb.
– Det är roligt att folk blir glada när man kommer. Det har hänt att barn har kommit fram till mig och gett mig en kram och tycker att man är deras idol. Ett sådant barn kan göra ens dag, säger Josefin.

⇒LÄS MER: Experten: Här finns sommarjobben 2017

Den välkända melodin från glassbilen uppskattar hon att hon hör ungefär 120 gånger per arbetspass. Med en liten knapp inne i bilen får hon den att spela och väcker hela bostadsområden till liv. Men än går den henne inte på nerverna.
– Ända sedan jag var liten har jag ju alltid förknippat melodin med något positivt. Nu när det plingar förknippar jag det ju med att det kommer glada barn, så jag har inte tröttnat på den.

Sedan sommaren då hon först började jobba berättar Josefin att hon blivit mer kräsen när det kommer till glassars kvalité och smak. Choklad och kola hör till favoriterna. Men hinner man inte tröttna på glass om man ständigt har tillgång till det? Enligt Josefin har hon inte hunnit äta sig mätt än.
– Jag åt inte så mycket glass innan jag började jobba med det, nu äter jag mycket mer. Men jag äter inte 10 glassar per dag så jag tror faktiskt inte att jag kan bli trött på glass.

⇒LÄS MER: Ha koll på lagar och regler – och slipp bli utnyttjad på sommarjobbet

Just nu håller hon som bäst på att göra sig redo för sin favoritperiod på jobbet. Under sommarmånaderna är det som mest att göra, men det är också då som alla är som gladast och njuter som mest av glassen. Att köra glassbil inte det första sommarjobbet Josefin prövade på. När hon var 15 ägnade hon en sommar åt att plantera granar och åren därefter hann hon med att jobba på en snabbmatsrestaurang, bensinmack och ett motell.
– Det är bra att jobba och skaffa sig erfarenhet. Ett sommarjobb behöver inte vara världens coolaste jobb, men jag tror att det viktiga är att man trivs.

⇒LÄS MER: Så skriver du ett säljande cv för sommarjobbet

Sommarjobb och säsongsjobb

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Sommarjobb och säsongsjobb

3 personer berättar: Det här är det bästa med att säsongsarbeta

3 personer berättar: Det här är det bästa med att säsongsarbeta

Att kunna kombinera jobb med plugg eller jobb med nöje är en dröm för många. Såhär har tre personer löst det.

Så skriver du ett säljande cv för sommarjobbet

Så skriver du ett säljande cv för sommarjobbet

Sandra Kiesbye är supervisor på McDonalds i Västerås och har lång erfarenhet av att rekrytera sommarjobbare. Här är hennes bästa tips.

Så fixar du sommarjobbet

Så fixar du sommarjobbet

Nu är det hög tid att söka sommarjobb. Men var finns de? Och vad är viktigt att tänka på? Här är sju tips från Linus Zackrisson som skrivit...

Säsongaren Robin, 27, tipsar: ”Så får du jobb utomlands”

Säsongaren Robin, 27, tipsar: ”Så får du jobb utomlands”

Är du sugen på att dra till varmare breddgrader och jobba? Just nu är rekryteringen för säsongsjobben i vår och sommar i full gång.

Fler artiklar inom Sommarjobb och säsongsjobb