Ett nytt avsnitt av Misslyckandepodden släpps varje tisdag. Den tredje gästen ut är Anitha Schulman.
Ett nytt avsnitt av Misslyckandepodden släpps varje tisdag. Den tredje gästen ut är Anitha Schulman.
Foto: Dzenita Mesic

Anitha Schulman: ”Att misslyckas är meningen med livet mellan 20 och 30”

I det tredje avsnittet av Metrojobbs Misslyckandepodden delar Anitha Schulman med sig av sin syn på motgångar i karriären. Hon berättar bland annat om varför en snygg jobbtitel var viktigt för henne, hur det kom sig att hon tillfälligt blev projektledare och om hur skilsmässan har påverkat henne.

I slutet av förra året gick Anitha Schulman och Calle Schulman ut med att de skulle gå skilda vägar. Att hantera en skilsmässa samtidigt som hon var inne i en hektisk jobbperiod beskriver Anitha Schulman som ”dränerande”. Men under våren har hon fokuserat på att hämta ny kraft.
– Nu känner jag att jag är starkare. Det har gått sju månader sedan vi tog beslutet, snart åtta månader, och nu börjar jag landa på andra sidan. Nu känner jag själv att jag börjar få en riktig hunger på att sätta igång och tokjobba igen, säger Anitha Schulman.

⇒LÄS MER: Patrick Grimlund: "Misslyckanden behövs i alla människors liv"

I det senaste avsnittet av Metrojobbs Misslyckandepodden delar hon med sig av delar av karriären där hon upplevt både medvind och motvind. Hon definierar ett misslyckande som när ett mål hon jobbat hårt för att uppnå ändå inte blir av.
– Att misslyckas är hela meningen med livet mellan 20 och 30. Det är det man lär sig av, man måste gå lite omvägar för att hitta rätt i slutändan.

Anitha berättar att hon i 20-årsåldern fokuserade mycket på jobbtitlar, både sin egen och andras, och jämförde sin karriär med andra som det gick bra för. När hon såg att många kvinnliga projektledare uppmärksammades i branschen bestämde hon sig för att också utbilda sig till det, trots att hennes egen dröm egentligen var att jobba mer med kreativt skapande. Idag har hon lärt sig en hel del av vad hon själv beskriver som en omväg i karriären. Att känna till både sina styrkor och svagheter är något hon lärt sig på vägen.
– När jag började våga vara sårbar och jobba med den sårbarheten, det är först då jag tycker att det lossnade för mig yrkesmässigt. Man tog sig över en barriär som man byggt upp inom sig.

⇒LÄS MER: Lyssna på Misslyckandepodden här

⇒LÄS MER: Zainab ”zAAz” Turkie: ”Jag ger aldrig upp”

Nyheter

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Nyheter

Youtube-stjärnan Hampus Hedström: ”Jag är så glad för min dyslexi”

Youtube-stjärnan Hampus Hedström: ”Jag är så glad för min dyslexi”

Han var 14 när han startade sitt egna företag och nu är Youtube-stjärnan aktuell med en självbiografi.

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Nyckeltalsinstitutet har granskat över 700 000 svenskars arbetsvillkor. Vinnarna är de företag som prioriterar jämställdhet och ett bra ledarskap.

4 nya IT-jobb du inte visste fanns – och så får du dem

4 nya IT-jobb du inte visste fanns – och så får du dem

IT-branschens snabba utverklinginnebär att det snabbt växer fram nya yrkesroller på arbetsmarknaden och bristen på rätt kompetens blir stor.

Så många procent av Sveriges chefer är kvinnor

Så många procent av Sveriges chefer är kvinnor

Inte ens en av fem vd:ar är kvinnor. Det visar den årliga rapporten från chefsorganisationen Ledarna som undersöker jämställdheten på arbetsmarknaden.

Fler artiklar inom Nyheter