Therese Lindgren har över en halv miljon följare och över 10 miljoner spelningar i månaden på Youtube.
Therese Lindgren har över en halv miljon följare och över 10 miljoner spelningar i månaden på Youtube.
Foto: Dzenita Mesic

Therese Lindgren: ”Ingen tackar dig för att du går in i väggen”

När Therese Lindgren började lägga ut videos på Youtube 2013 hade hon ingen aning om att det snart skulle bli hennes heltidsjobb. I det senaste avsnittet av Metrojobbs Misslyckandepodden delar Youtube-stjärnan med sig av sina värsta motgångar, vad hon lärt sig av sin utmattning och vilken video hon tycker att hon misslyckats med.

Therese Lindgren började lägga ut videos på Youtube när hon var hemma och sjukskriven för sin utmattning 2013. Då hade hon ingen aning om att hon några år senare skulle ha över en halv miljon följare och jobba med Youtube på heltid.

I det fjärde avsnittet av Misslyckandepodden berättar Therese Lindgren om hur utmaningen tvingade henne att utvärdera sig själv och förändra sitt levnadssätt. Idag har lärt sig att det inte är värt att stressa eller att förminska sina egna värderingar för att imponera på andra.
– Det är ingen som tackar dig för att du går in i väggen. Jag har aldrig fått ett samtal från min dåvarande chef som säger ”Du gick in i väggen, men vad duktig du var”. Det var verkligen onödigt att vara sjuk i så många år för ingenting, säger Therese Lindgren.

⇒LÄS MER: Patrick Grimlund: "Misslyckanden behövs i alla människors liv"

I sina videos pratar hon om allt ifrån ångest och kärleksproblem till vad hon gjort under dagen och hon får dagligen mejl och kommentarer från tittare som känner igen sig. Samtidigt har hon inte, trots många år i branschen, lärt sig hantera de elaka kommentarer hon ofta får. Att blockera skällsord och stänga av kommentarsfält hjälper inte alltid i den ständiga kampen att hålla hatet borta.
– De kommentarer som slinker igenom som jag läser gör mig jätteledsen. Jag har inte hittat ett sätt att hantera dem riktigt. Jag blir bara ledsen. 

⇒LÄS MER: Anitha Schulman: ”Att misslyckas är meningen med livet mellan 20 och 30”

Många stör sig på allt ifrån hennes utseende till hur hon valt att leva sitt liv och enligt Therese kan det få henne att ifrågasätta om hon tycker att det är värt att fortsätta. Men i slutändan så är det alltid de positiva tittarnas respons som vinner.
– Det är helt fantastiskt att det finns människor som aldrig träffat mig men som bryr sig om mig. Man har så begränsat med minuter per dag, men så tar man av de minuterna och skriver en kommentar eller ett mail till mig. Jag vet inte vad jag har gjort för att förtjäna det.

Här kan du lyssna på Therese Lindgrens avsnitt i Misslyckandepodden. 

Nyheter

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Nyheter

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Nyckeltalsinstitutet har granskat över 700 000 svenskars arbetsvillkor. Vinnarna är de företag som prioriterar jämställdhet och ett bra ledarskap.

Experten: Det här händer i kroppen när du hoppar över lunchen

Experten: Det här händer i kroppen när du hoppar över lunchen

Enligt en ny undersökning från Fazer är det många som skippar lunchen på jobbet, men dietisten Maria Nygårds menar att vanan ger mer nackdelar än fördelar.

Här är 5 artiklar att inspireras av på internationella kvinnodagen

Här är 5 artiklar att inspireras av på internationella kvinnodagen

Den 8 mars varje år uppmärksammas världens kvinnor på internationella kvinnodagen, Metrojobb har samlat ett gäng artiklar att inspireras av!

Nu är Ingvar Kamprad rikast i världen – igen

Nu är Ingvar Kamprad rikast i världen – igen

Efter "Uppdrag gransknings" avslöjande så räknas han förmögenhet till 600 miljarder kronor.

Fler artiklar inom Nyheter