– Det kanske låter hemskt att säga, men det var nog det bästa karriärmässigt som någonsin hänt för mig, säger Emil Christensen om när han blev lurad och blåst på pengar av en av sina bästa vänner.
– Det kanske låter hemskt att säga, men det var nog det bästa karriärmässigt som någonsin hänt för mig, säger Emil Christensen om när han blev lurad och blåst på pengar av en av sina bästa vänner.
Foto: Dzenita Mesic

HeatoN: ”Man kan tycka synd om sig själv – eller så kan man gasa och köra på”

I det senaste avsnittet av Metrojobbs Misslyckandepodden gästar e-sportslegendaren Emil ”HeatoN” Christensen studion för att prata om motgångar i karriären. Emil berättar bland annat om varför 2012 var hans tuffaste år någonsin, varför han har svårt att lita på folk i dag – och vem han litar mest på i hela världen.

Emil Christensen, även känd under sitt smeknamn HeatoN, hann bli åttafaldig världsmästare i Counter strike innan han bestämde sig för att sluta spela för över 10 år sedan. I dag är han fortfarande högst aktuell inom e-sporten som manager och ansiktet utåt för laget Ninjas in pyjamas.

⇒LÄS MER: Zainab ”zAAz” Turkie: ”Jag ger aldrig upp”

I det femte avsnittet av Metrojobbs Misslyckandepodden berättar Emil om stunden då han insåg att han inte skulle kunna vara bäst för alltid. Hans reaktionsförmåga blev sakta men säkert sämre i spelet och hans engagemang började avta.
– Då kände jag att det kanske var dags att lägga musen på hyllan. Just då började e-sporten växa så pass mycket också och framtiden såg ljus ut för att göra karriär utanför att spela. Jag valde att lägga av så jag kunde ha mitt namn på toppen och inte bli ihågkommen som en medelmåtta utan någon som var bäst.

Efter att ha bott och jobbat utomlands under en period återvände Emil till Sverige för att återigen starta upp laget Ninjas in pyjamas, som han spelat i några år tidigare. Under 2012 lade han alla sina besparingar på att starta upp företaget. Under den perioden gick Emils mamma bort, samtidigt som det uppdagades att vännen och kollegan som han jobbade med hade gått in och tagit massa pengar ur det nystartade företaget. Emil visste inte hur han skulle hantera sorgen efter mamman och sveket som fick hans företag att gå omkull.
– I början så drack jag mycket om jag ska vara ärlig, jag gick inte upp ur sängen. Sedan blev det ett litet wake-up call när allt det här hände. Man kan ligga och tycka synd om sig själv, eller så kan man bara gasa och köra på. Då tänkte jag att jag ska sluta med allt och göra morsan stolt där uppe.

⇒LÄS MER: Therese Lindgren: ”Ingen tackar dig för att du går in i väggen”

Trots att han ser tillbaka på 2012 som en av sina värsta perioder någonsin uppskattar han i dag sina erfarenheter. Han känner ingen ilska mot vännen som gjorde att han förlorade flera miljoner, även om han i dag har väldigt svårt att lita på andra.
– För mig så har misslyckanden gjort mig till den jag är i dag. Det som hände 2012 var ju ett stort misslyckande men som blev något positivt. Jag tog lärdom av det och började gasa mer än vad jag någonsin gjort under hela mitt liv. Det kanske låter hemskt att säga, men det var nog det bästa karriärmässigt som någonsin hänt för mig.

⇒LÄS MER: Här kan du lyssna på Misslyckandepodden

Nyheter

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Nyheter

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Nyckeltalsinstitutet har granskat över 700 000 svenskars arbetsvillkor. Vinnarna är de företag som prioriterar jämställdhet och ett bra ledarskap.

Så många procent av Sveriges chefer är kvinnor

Så många procent av Sveriges chefer är kvinnor

Inte ens en av fem vd:ar är kvinnor. Det visar den årliga rapporten från chefsorganisationen Ledarna som undersöker jämställdheten på arbetsmarknaden.

4 nya IT-jobb du inte visste fanns – och så får du dem

4 nya IT-jobb du inte visste fanns – och så får du dem

IT-branschens snabba utverklinginnebär att det snabbt växer fram nya yrkesroller på arbetsmarknaden och bristen på rätt kompetens blir stor.

Skaparna bakom ”Dumma människor”: Så får du andra att lyssna på din podd

Skaparna bakom ”Dumma människor”: Så får du andra att lyssna på din podd

Varför är chefer maktgalna? Varför förstår inte okunniga människor att de är okunniga? Det svarar Björn Hedensjö och Lina Thomsgård på i "Dumma människor".

Fler artiklar inom Nyheter