I ditt cv ska du fokusera på vad du har åstadkommit och vad du kan göra för företaget du vill jobba på.
I ditt cv ska du fokusera på vad du har åstadkommit och vad du kan göra för företaget du vill jobba på.
Foto: Unsplash

Facebook-chefen avslöjar: Här är knepet som får ditt cv att sticka ut

Att armbåga sig fram på arbetsmarknaden är inte lätt idag. Om du som arbetssökande vill att en potentiell arbetsgivare ska få upp ögonen för dig måste du sticka ut. Facebook-chefen Jeff Reynar delar med sig av sitt bästa tips för att ditt cv ska lysa starkast bland alla ansökningar.

Att skriva det perfekta cv:t som får dig att utmärka dig bland hundratals kandidater är svårt. Jeff Reynar är teknisk chef på Facebook och håller varje år i upp till 100 arbetsintervjuer. Han får ta del av många jobbansökningar och har under sin karriär hunnit granska många cv:n.

⇒LÄS MER: Vill du göra ditt cv hetare? Här är färdigheterna som är enkla att lägga till

I en artikel i Business insider berättar Jeff Reynar att det finns en sak du ska lägga extra fokus på i ditt cv för att göra arbetsgivaren intresserad av dig. 
– Du borde fokusera på att redogöra för vad du har gjort hittills, förklara varför du skulle passa perfekt på företaget och vad du skulle kunna bidra med om du fick jobbet, säger han till Business insider.

Det är viktigt att du redogör för vad du har uträttat på tidigare arbetsplatser eller under dina studier. Du ska helt enkelt visa vad du går för. Har du drivit ett lyckat projekt eller fått utökade ansvarsområden för att du gjort bra ifrån dig är det prestationer som ser bra ut på ditt cv.
– Det spelar egentligen ingen roll hur du beskriver vad du har gjort, så länge som det framkommer att du gjort något viktigt som haft en inverkan. Du ska ha gjort det bra och du ska visa att du är angelägen att ta med din kompetens hit.  

⇒LÄS MER: 6 saker du aldrig ska ha med i ditt CV

Det här innebär inte att stavfel och annat slarv förbises och enligt Jeff Reynar är det viktigt att lägga ner tid och kärlek på de här delarna också. Men i det stora hela ska du hålla ditt cv enkelt och kort.
– Jag tycker att de bästa resuméerna är de som bara visar vad du har gjort. Vi tenderar att leta efter människor som är passionerade för sitt arbetsområde och som har gjort ett bra jobb.

⇒LÄS MER: Experten: Här är tipsen till dig som tycker det är svårt att skriva CV

CV

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet CV

Googles HR-chef: Här är de vanligaste misstagen i ett cv

Googles HR-chef: Här är de vanligaste misstagen i ett cv

Googles före detta HR-chef, Laszlo Bock, har läst över 20 000 jobbansökningar i sitt liv. Så han vet ett och annat om hur ett riktigt bra cv ska se ut.

10 tips: Så skriver du ett riktigt säljande cv

10 tips: Så skriver du ett riktigt säljande cv

Syftet med ditt CV är att du ska få komma på intervju och berätta mer om dig själv. Så skriv säljande - men ärligt. Så gör du.

Så får du plats med hela ditt cv – på en sida

Så får du plats med hela ditt cv – på en sida

Vad ska du göra med ditt cv nu när du har tonvis med erfarenhet? Lösningen är inte att lägga till en sida, utan att få plats med det allra viktigaste.

Experten listar: 6 saker du aldrig ska ha med i ditt cv

Experten listar: 6 saker du aldrig ska ha med i ditt cv

Öka dina chanser att få komma till intervju genom att rensa bort onödig information i ditt CV.

Fler artiklar inom CV