I det åttonde avsnittet av Misslyckandepodden gästar Linn Herbertsson studion för att prata motgångar, sorg och livet på sociala medier.
I det åttonde avsnittet av Misslyckandepodden gästar Linn Herbertsson studion för att prata motgångar, sorg och livet på sociala medier.
Foto: Dzenita Mesic

Linn Herbertsson: ”Jag har varit i helvetet och tillbaka”

I Metrojobbs Misslyckandepodden gästar bloggaren och civilekonomen Linn Herbertsson studion. Hon berättar om perioden för fyra år sedan då hon förlorade sin bror i en överdos och sin mamma i bröstcancer under en sommar och hur hon genom det lärt sig både hantera motgångar och misslyckanden.

Linn Herbertsson jobbar med sin blogg på heltid och är utbildad civilekonom. Efter att ha bloggat i nio år har hon en nära relation till sina läsare som varit med henne i vått och torrt. Livet på internet är känt för att vara väldigt ytligt, men Linns blogg innehåller även många inlägg om sorg, ångest och förlust. För fyra år sedan förlorade Linn först sin bror i en överdos och sedan sin mamma i bröstcancer lite drygt två månader senare.
– Jag har mer vatten på min brun idag när jag är glad och obotlig optimist som jag brukar säga. För om jag träffar en ny människa kan jag berätta för dem att jag varit i helvetet och tillbaka, säger Linn Herbertsson.

⇒LÄS MER: Anitha Schulman: ”Att misslyckas är meningen med livet mellan 20 och 30”

Det första och andra året efter att hennes mamma och bror gått bort beskriver Linn som en dimma. Men för henne var det viktigt att fortsätta jobba, leva sitt liv och bearbeta sorgen på sitt sätt. Det var under det tredje året som sorgen blev ohanterlig och Linn beskriver det som att hon var nere på botten. Då föreställde hon sig vad hennes mamma skulle ha sagt om hon sett sin dotter.
– Hade jag fått träffa mamma i fem minuter och hon hade sett hur dåligt jag mådde så hade det varit förgörande för henne. Och det var någonstans där det vände.

Linn kämpade länge för att skapa tydliga rutiner i livet och sakta men säkert började hon må bättre. Det hon varit med om har lärt henne att inte ta något för givet och hon ser fortfarande sig själv som en obotlig optimist. När det kommer till motgångar och att göra misstag tycker Linn att vi måste bli mer förlåtande mot oss själva.

⇒LÄS MER: Therese Lindgren: ”Ingen tackar dig för att du går in i väggen”

Sociala medier är en stor del av Linns jobb och hon menar att misstag på den plattformen måste bli mer normaliserat. Ett planera och lägga upp en strategi som många företag är vana vid att göra fungerar inte på samma sätt i dagens samhälle där saker förändras väldigt snabbt. 
– Man måste ta snabba beslut, och när man tar snabba beslut så måste man ge mer utrymme för misstag. För mig är ett misslyckande något du måste gå igenom för att till slut lyckas med något.

Hör hela Linn Herbertssons berättelse i Misslyckandepodden på iTunes, Acast eller här.  

⇒LÄS MER: Patrick Grimlund: "Misslyckanden behövs i alla människors liv"

Nyheter

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Nyheter

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Nyckeltalsinstitutet har granskat över 700 000 svenskars arbetsvillkor. Vinnarna är de företag som prioriterar jämställdhet och ett bra ledarskap.

Patrick Grimlund:

Patrick Grimlund: "Misslyckanden behövs i alla människors liv"

Patrick Grimlund från Lyxfällan är den första gästen i Metrojobbs nya podcast Misslyckandepodden.

Youtube-stjärnan Hampus Hedström: ”Jag är så glad för min dyslexi”

Youtube-stjärnan Hampus Hedström: ”Jag är så glad för min dyslexi”

Han var 14 när han startade sitt egna företag och nu är Youtube-stjärnan aktuell med en självbiografi.

Så många procent av Sveriges chefer är kvinnor

Så många procent av Sveriges chefer är kvinnor

Inte ens en av fem vd:ar är kvinnor. Det visar den årliga rapporten från chefsorganisationen Ledarna som undersöker jämställdheten på arbetsmarknaden.

Fler artiklar inom Nyheter