Tror du att du klarar av att jobba sex dagar i veckan och resa jorden runt med fyra barn i släptåg? Då kanske du är rätt person att söka jobbet som nanny hos en brittisk familj.
Tror du att du klarar av att jobba sex dagar i veckan och resa jorden runt med fyra barn i släptåg? Då kanske du är rätt person att söka jobbet som nanny hos en brittisk familj.
Foto: Unsplash

Sökes: En nanny som älskar att resa och köra porsche

En miljon i årslön, resor till Barbados, alla måltider lagade av en privat kock och fri tillgång till att köra både Porsche och Maserati. Det blir vardagslivet för den person som kammar hem jobbet som barnskötare hos en familj i London.

Om du älskar barn, har ett körkort och ett pass så uppfyller du några av kraven i den jobbannons som en familj har lagt ut på en sida för barnomsorg i England. Familjen söker en ”nanny”, alltså en barnskötare, som kan bo hos och ta hand om familjens fyra barn i åldrarna 2, 5, 7 och 15, skriver Business insider.

Det kanske inte låter som en speciellt ovanlig jobbannons, men familjen tycks inte riktigt ha samma vardagsliv som andra. Förutom ett hus i London växlar familjen även bostadsort mellan Barbados, Kapstaden och Atlanta. Du som söker jobbet måste därför vara beredd på att resa regelbundet mellan familjens alla bostäder, ibland så ofta som tre gånger i veckan beroende på vart barnen befinner sig.

LÄS MER: Trött på jobbet? Här är organisationerna som behöver volontärer utomlands

Förutom att resa jorden runt med de fyra barnen ingår de även lite mer vardagliga arbetsuppgifterna som att skjutsa dem till olika aktiviteter och hjälpa familjen med vissa ärenden. I annonsen står det bland annat: ”Vi föredrar att vår barnskötare äter varje måltid med barnen, som tillagas av en kock med en stjärna i Michelinguiden, men detta är inget krav. Vi har flera bilar, inklusive en Porsche, Range Rover och Maserati, som är tillgängliga för kandidaten att använda.”

Den blivande barnskötaren måste vara beredd på långa arbetsveckor då arbetstiden är förlagd mellan 07-20 sex dagar i veckan. Däremot kommer du betalas för övertiden – familjen erbjuder en årslön på £100,000. Det motsvarar närmare 1,1 miljoner kronor, vilket innebär en månadslön på ungefär 91 600 kronor.

Trots de uppenbara fördelarna med tjänsten sticker inte familjen under stol med att det är ett tufft jobb. I annonsen skriver mamman: ”Jag känner att det är bäst att vara ärlig – jobbet är krävande. Våra barn är hemundervisade och kräver konstant uppmärksamhet och övervakning, även när de är med sina lärare.”

LÄS MER: Sökes: Du som vill resa jorden runt – och rapportera härliga historier

Låter det som ett jobb du skulle våga ta dig an? Det kommer tyvärr mer. Familjen ställer ytterligare några krav på sin framtida barnskötare: Du ska inte bara tycka mycket om barn, du behöver även minst 15 års erfarenhet av att jobba som barnskötare samt en utbildning i barnpsykologi. Har du egna barn? Tyvärr, då kommer din ansökan sållas bort.

Läs hela annonsen och sök jobbet här.

Nyheter

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Nyheter

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Nyckeltalsinstitutet har granskat över 700 000 svenskars arbetsvillkor. Vinnarna är de företag som prioriterar jämställdhet och ett bra ledarskap.

4 nya IT-jobb du inte visste fanns – och så får du dem

4 nya IT-jobb du inte visste fanns – och så får du dem

IT-branschens snabba utverklinginnebär att det snabbt växer fram nya yrkesroller på arbetsmarknaden och bristen på rätt kompetens blir stor.

Så många procent av Sveriges chefer är kvinnor

Så många procent av Sveriges chefer är kvinnor

Inte ens en av fem vd:ar är kvinnor. Det visar den årliga rapporten från chefsorganisationen Ledarna som undersöker jämställdheten på arbetsmarknaden.

Experten: Det här händer i kroppen när du hoppar över lunchen

Experten: Det här händer i kroppen när du hoppar över lunchen

Enligt en ny undersökning från Fazer är det många som skippar lunchen på jobbet, men dietisten Maria Nygårds menar att vanan ger mer nackdelar än fördelar.

Fler artiklar inom Nyheter