Det var när Michael Saliba hade hjälpt fem personer att få jobb via LinkedIn som han fick idén till att skapa en utmaning.
Det var när Michael Saliba hade hjälpt fem personer att få jobb via LinkedIn som han fick idén till att skapa en utmaning.
Foto: Anna Åslund

Michaels utmaning på LinkedIn blev en succé – hundratals har fått jobb

Michael Saliba startade #LinkedInSalibaChallenge på nätverket LinkedIn för att uppmana folk att hjälpa andra att få jobb. Bara några veckor senare skulle initiativ ha hjälpt över 100 människor att hitta ett nytt jobb.  

Något som startade som en tanke på att göra något bra för någon annan har resulterat i en godhjärtad ”skicka vidare-effekt” i sociala medier. När Michael Saliba, 30, startade #LinkedInSalibaChallenge på nätverket LinkedIn och uppmanade sina kontakter att hjälpa någon annan att få jobb anade han inte hur många som faktiskt skulle bli hjälpta.
– Jag ville göra skillnad i människors liv och vara en bidragande orsak till att andra mår bättre. Utmaningen har visat att det finns många som vill hjälpa andra och göra skillnad. Det visar också hur viktigt det är att människor inte bara ”finns med” i ett nätverk, utan faktiskt lär sig att delta och vara en aktiv del i nätverket, säger Michael Saliba.

LÄS MER: Experten: 6 snabba tips till dig som inte fattar grejen med LinkedIn

Den som antar Michaels utmaning har en månad på sig att hjälpa en person att hitta ett nytt jobb. Under den tiden gäller det att först lokalisera någon som söker jobb, hitta ett jobb som passar personen och sedan länka samman dem. Enligt Michael har utmaningen fått många att börja utnyttja sitt kontaktnät mer.
– Folk har ett bredare nätverk än vad de tror, men det är outforskat. Om någon frågar dig om du känner en bra advokat tänker du bara på dina fem närmsta vänner. Men om du börjar fundera så kan du nog hitta en sådan person i ditt nätverk, men det gäller att engagera sig i sitt nätverk. 

Michael postade först utmaningen på sin egen LinkedIn-profil i juli. Då fick han över hundra kommentarer från människor som ville delta. Han valde ut 35 personer som fick bli de första att anta utmaningen, men han överöstes då med meddelanden från andra som också ville vara med. I skrivande stund har över 155 personer antagit utmaningen och Michael uppskattar att över 120 personer har fått ett nytt jobb. Den som misslyckas med utmaningen uppmanas att donera en valfri summa till en hjälporganisation.
– Många av dem som fått ett jobb har varit arbetslösa i flera år och folk lyckas med utmaningen bidrar till välgörenhet ändå. Den stora frågan är varför utmaningen lyckats med något som arbetsförmedlingen inte klarat av, i alla fall inte för de här människorna. Jag tror att det handlar om förtroende. Om någon tror på och vågar ställa upp för dig så kommer du att växa, säger Michael Saliba.

LÄS MER: Experten: Här är tipsen till dig som tycker det är svårt att skriva CV

Varför trodde han på utmaningen från första början då? Det beror enligt Michael på att han alltid utgår från en formel som han kallar ”MO-RE-VA”, vilket står för ”motivation”, ”result” och ”values”. Om han kommer på en idé han vill genomföra så analyserar han den först genom formeln.
– Jag frågar mig själv om jag kan motivera mig själv och andra genom det jag vill göra. För det andra funderar jag på vad det kan ge för resultat och slutligen tänker jag på om jag kan stå bakom värderingarna som finns. När alla tre är positiva vet jag att det är en bra grej. Stark motivation och positiva värderingar ger alltid goda resultat. Skillnaden är just att utmana idén ur ett strategiskt perspektiv och att våga genomföra den.

Idén till utmaningen kom när Michael sade upp sig från sitt jobb som försäljningschef för att ta steget att starta ett eget konsultbolag i våras. Då skapade han för första gången en profil på LinkedIn och när han blev mer aktiv på plattformen började han även få jobberbjudanden från olika företag. Människor började i sin tur höra av sig till Michael för att fråga om han genom sina kontakter kunde hjälpa dem att få ett jobb. Det resulterade i att Michael en tid senare lyckats hjälpa fem personer att få ett nytt jobb, medan han samtidigt gjort fem arbetsgivare nöjda genom att hjälpa dem hitta ny personal.
– Då uppstod idén att om jag kan göra det här så kan andra också göra det, säger han. 

LÄS MER: Experten tipsar: Så blir du sökbar på LinkedIn

Innan sommaren hade Michael ett 20-tal kontakter på LinkedIn men den siffran har nu vuxit till över 20 000. Han ser inte LinkedInSalibaChallenge som ”sin” utmaning, utan menar att den tillhör alla som vill vara en del av den.
– Jag är en utpräglad entreprenör som upptäckt potentialen i ett nätverk som människor egentligen bara använder som ett digitalt visitkort. Min målsättning är att utmaningen ska ge 1000 personer jobb.

Nyheter

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Nyheter

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Nyckeltalsinstitutet har granskat över 700 000 svenskars arbetsvillkor. Vinnarna är de företag som prioriterar jämställdhet och ett bra ledarskap.

4 nya IT-jobb du inte visste fanns – och så får du dem

4 nya IT-jobb du inte visste fanns – och så får du dem

IT-branschens snabba utverklinginnebär att det snabbt växer fram nya yrkesroller på arbetsmarknaden och bristen på rätt kompetens blir stor.

Therese Lindgren: ”Ingen tackar dig för att du går in i väggen”

Therese Lindgren: ”Ingen tackar dig för att du går in i väggen”

I det senaste avsnittet av Metrojobbs Misslyckandepodden delar Youtube-stjärnan med sig av sina värsta motgångar.

Så många procent av Sveriges chefer är kvinnor

Så många procent av Sveriges chefer är kvinnor

Inte ens en av fem vd:ar är kvinnor. Det visar den årliga rapporten från chefsorganisationen Ledarna som undersöker jämställdheten på arbetsmarknaden.

Fler artiklar inom Nyheter