Gordana Landén har arbetat inom HR i flera år och delar med sig av sina bästa tips.
Gordana Landén har arbetat inom HR i flera år och delar med sig av sina bästa tips.
Foto: Philips Lighting

Experten: Så kan du påverka chefen och din arbetsplats

Att göra sin röst hörd på jobbet är inte alltid det lättaste. Gordana Landén, HR-chef på Philips Lighting, ger sina tips och trix på hur du ska gå tillväga. 

Du kan ha den bästa tekniken, produkten, maskinen eller innovationen, men om du inte har de rätta människorna som driver och sköter detta så kommer inte ditt företag att vara långsiktigt lyckosamt, säger Gordana Landén. 

LÄS MER: Vad gör HR egentligen? Och vem har ansvar för arbetsmiljön?

För att du som medarbetare ska kunna påverka arbetsplatsen är det viktigt att företaget och din chef bidrar till en öppen dialog, som uppmanar medarbetare att utvecklas och ta för sig, menar Gordana.
 Det är extremt viktigt att man har utvecklingssamtal minst två gånger per år. Att man som chef klart och tydligt visar att man är tillgänglig och för en öppen dialog med sina medarbetare för att ständigt stödja en fortsatt utveckling av företagets medarbetare.

Att skapa en lärande miljö, där du som medarbetare kan utvecklas är minst lika viktigt för företaget som för dig.
 Vi alla lär oss individuellt, så företaget måste kunna anpassa sina utbildnings- och utvecklingsaktiviteter för att kunna stimulera dig till ständig utveckling och bidra till att skapa en lärande organisation. Det är viktigt att vara sig själv och att ha en arbetsplats som främjar hållbarhet och mångfald. 

LÄS MER: Experten: Sluta skylla på chefen – satsa på att bli en bättre medarbetare istället

Att hitta de rätta människorna är Gordana Landéns jobb, men vad kan du som medarbetare göra för att påverka din arbetsplats? Gordana gav Metrojobb sina bästa tips.

Något att undvika är att utesluta andra kollegor. Ta istället tillvara på deras kunskap och kreativitet för att skapa något tillsammans. 
– Alla människor har mängder att ge och alla är på sitt sätt kreativa. Det är också viktigt att ens värderingar stämmer in med företagets kultur.

På jobbet

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet På jobbet

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Funderingar om konkurrens i form av andra kandidater och frågor om företagets förmåner är något som Johanna Wadsten ofta får höra.

Vad gör HR egentligen? Och vem har ansvar för arbetsmiljön?

Vad gör HR egentligen? Och vem har ansvar för arbetsmiljön?

Varför kallas personalavdelningen för HR nu för tiden, och vad gör de? Och vem har ansvaret för arbetsmiljön på en arbetsplats?

5 tecken på att du jobbar på en dålig arbetsplats

5 tecken på att du jobbar på en dålig arbetsplats

Kollegor som slutar, en rädsla för chefen och en vilja att lämna kontoret så fort klockan slår 17.00. Känner du igen dig?

Retorikern: Så stoppar du härskartekniker på jobbet

Retorikern: Så stoppar du härskartekniker på jobbet

En nedlåtande chef eller en kollega som ointresserat tittar på telefonen när du pratar – härskartekniker kan existera på alla arbetsplatser.

Fler artiklar inom På jobbet