Har du också struntat i att söka drömjobbet för att du inte hade alla kvalifikationer de sökte? Skicka in din ansökan ändå! Du kan fortfarande vara den de söker.
Har du också struntat i att söka drömjobbet för att du inte hade alla kvalifikationer de sökte? Skicka in din ansökan ändå! Du kan fortfarande vara den de söker.
Foto: IBL/ Shutterstock

Så söker du ett jobb du inte är kvalificerad för

Du ser att det har kommit upp en annons för ditt drömjobb, men märker att du inte möter kvalifikationerna. Vad göra? Ge inte upp! Här är tre tips på hur du söker jobbet du vill ha men inte tror du kan få.

Du behöver inte möta alla kvalifikationer i en annons för att få jobbet. Vad många inte vet är att kvalifikationerna är mer en önskelista än krav. I många fall får personen som verkar rätt för arbetet och företaget jobbet, än den som har precis all erfarenhet. The Guardian jobs har listat några tips på hur du ska gå till väga för att landa drömjobbet

1. Markera skicklighet och erfarenhet som kan överföras
Även om det står att du ska ha 2 – 3 års erfarenhet av ett specifikt yrke, så behöver du inte ha det. Fundera ifall du har liknande erfarenheter från andra jobb som går att överföra på just det här arbetet och stärk dem.

LÄS MER: Nina Jansdotter tipsar: Så förbereder du dig idag inför nya jobbet i höst

2. Sälj dig själv och var inte negativ 
Inled inte med att du är medveten om att du inte har den erfarenhet eller kvalifikation som företaget har listat. Sälj dig själv och var positiv redan från start. Undvik att lägga fokus på varför du inte är lämpad för jobbet. 

3. Visa att det här är ditt drömjobb
Om det verkligen är ditt drömjobb så bör det inte vara allt för svårt att visa det och samtidigt vara genuin. Undvik att låta desperat. Fokusera på att bevisa att dina kvalifikationer och ambition är vad företaget behöver. 

LÄS MER: Basel, 25, tipsar: Så får du jobb som nyanländ i Sverige

4. Gör din research och kom ihåg att det kommer företaget också göra
Research är nyckeln. Demonstrera att du förstår företaget genom att ta reda på allt du kan. Kom ihåg att företaget antagligen kommer att göra sin research också. Uppdatera dina sociala medier och kanaler så att de överensstämmer med det du har skrivit i ditt cv och personliga brev. 

Söka jobb

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Söka jobb

Rekryteraren avslöjar: Det här får mig att vilja kalla dig till en jobbintervju

Rekryteraren avslöjar: Det här får mig att vilja kalla dig till en jobbintervju

Johanna Wadsten, rekryterare på Studentwork, avslöjar vad som imponerar på henne på jobbet.

Glada medarbetare  lockar fler

Glada medarbetare lockar fler

När konkurrensen om talangerna hårdnar blir det viktigt för företag att vara tydliga med sitt varumärke. Nu satsar allt fler företag på employer branding.

Här finns jobben du kan få direkt

Här finns jobben du kan få direkt

Är gymnasiet äntligen avklarat? 13 års pluggande förbi? Alla längtar inte efter tjocka kompendier och tentaångest så fort studentmössan är kastad.

Så hittar du jobben som inte syns på Platsbanken

Så hittar du jobben som inte syns på Platsbanken

Letar du nytt jobb efter semestern? Arbetsförmedlingens Platsbanken har en del lediga tjänster. Men långt ifrån alla.

Fler artiklar inom Söka jobb