Chansen att bli sedd av en rekryterare är större ifall du fixar dessa nio lätta saker på din LinkedIn-profil.
Chansen att bli sedd av en rekryterare är större ifall du fixar dessa nio lätta saker på din LinkedIn-profil.
Foto: IBL/ Shutterstock

9 tips: Så fixar du en riktigt bra profil på LinkedIn

LinkedIn är ditt cv på nätet. Här publicerar du din karriärhistoria. Det kan vara knepigt att komma igång. The Balance har gett sina nio bästa tips på hur du finslipar din profil. 

1. Detaljerad och komplett
Lämna ingenting åt fantasin. Se till att ha en ordentlig och detaljerad beskrivning av dig själv och din karriär. Det viktigaste att ha med är vilka färdigheter du har, dina kvalifikationer och dina tidigare arbetsplatser. Ett snyggt, professionellt foto är också bra, eftersom personen på andra sidan skärmen får en uppfattning om vem du är. Glöm inte att göra din profil allmän, så att folk kan hitta dig.

2. Summeringen
Summeringen av din profil är ett ypperligt sätt att understryka din erfarenhet. Glöm inte en rubrik, certifikat om du har några, språk du talar och andra färdigheter du kanske har. Välj även den industrin du är intresserad av att jobba i, eftersom rekryterare har en tendens att söka med användning av kategorifältet.

3. Erfarenheter
Det här är ditt cv på webben. Inkludera var du jobbar, samt var du har jobbat någonstans och din utbildning. Här kan du bara kopiera från ditt vanliga cv och klistra in det i din profil och göra några små justeringar.

LÄS MER: Experten tipsar: Så blir du sökbar på LinkedIn 

4. Profilrekommendationer
Ta lite tid och be om rekommendationer från personer du har jobbat med. Det väger tungt, eftersom en potentiell arbetsgivare får en referens i förväg. Det absolut bästa sättet att få en rekommendation är att ge en. Rekommendera en kollega du har jobbat med så kommer denna säkerligen göra detsamma för dig.

5. Visa upp dina färdigheter
Din profil har större chans att bli sedd ifall du inkluderar några av dina färdigheter. Ju fler desto bättre.

LÄS MER: Michaels utmaning på LinkedIn blev en succé – hundratals har fått jobb 

6. Volontärarbete
Att ha volontärarbetat kan ge dig lite bonuspoäng hos rekryterare. Många ser det som lika värdefullt som avbetalat arbete.

7. Extra information
I den här delen av din LinkedIn-profil kan du inkludera länkar till företaget du jobbar på, din hemsida, blogg, Twitter och andra relevanta sociala medier som innehåller professionell information om dig.

LÄS MER: Experten: 6 snabba tips till dig som inte fattar grejen med LinkedIn 

8. Avaktivera dina aktivitetsuppdateringar
För varje uppdatering du gör på LinkedIn får dina kontakter en notifikation om detta. Om du redan har ett jobb, men samtidigt letar efter ett nytt, så är det bra att dölja dina uppdateringar på LinkedIn. 

9. Vad du inte ska ha med
Du vill att din profil ska sticka ut ur mängden. Därför bör du undvika överanvända ord så som motiverad, kreativ, driver, ansvarsfull och problemlösare.

Söka jobb

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Söka jobb

Rekryteraren avslöjar: Det här får mig att vilja kalla dig till en jobbintervju

Rekryteraren avslöjar: Det här får mig att vilja kalla dig till en jobbintervju

Johanna Wadsten, rekryterare på Studentwork, avslöjar vad som imponerar på henne på jobbet.

Egenskaperna som rankas högst när du söker jobb

Är du ansvarstagande, positiv och flexibel? Då är du en arbetsgivares dröm. Fackförbundet TCO har med hjälp av Statistiska Centralbyrån tagit reda på...

Så mejlar du rätt när du söker jobb

Så mejlar du rätt när du söker jobb

Med enkla knep går dina mejl från slafsiga till proffsiga. Här är Metrojobbs e-tikettskola. EXPERTENS TIPS

Experten: Så gör du en säljande spontanansökan

Experten: Så gör du en säljande spontanansökan

Genom att skicka in en spontanansökan sticker du ut från mängden och har goda chanser att knipa ett jobb som kanske ännu inte ens utannonserats.

Fler artiklar inom Söka jobb