Alla tre håller med om att det är bra att kunna kombinera nytta med nöje.
Alla tre håller med om att det är bra att kunna kombinera nytta med nöje.
Foto: Privata

3 personer berättar: Det här är det bästa med att säsongsarbeta

Att få se världen, kombinera jobb med nöje eller bara få lite omväxling i vardagen är bara några av de saker som lockar med att säsongsarbeta. Jesper Petersson, Monica Westberg och Emelie Persson håller alla med om en sak – det är riktigt roligt.

Jesper Petersson, Liseberg
Många av er känner honom från Idol 2016. Men när han inte sysslar med musik så jobbar han på Liseberg i Göteborg.
– Jag ville byta bransch. Jag hade jobbat sex år i vården och ville testa något nytt. Servicebranschen kändes intressant, men det var svårt att få jobb, så då satsade jag på en stor arbetsgivare. I början kändes det superlyxigt att få jobba med folk i ens egen ålder och det var lätt att kombinera med skola. Nu har jag jobbat så länge att jag får superbra schema och kan därför kombinera det med mitt frilansande som sångare. Jag jobbar sommar, halloween och ”mellansäsongen” som är från januari till april.

Monica Westberg, Medicall
Vintermånaderna i Sverige är inte alltid de bästa. Monica Westbeg jobbar i Hua Hin i Thailand under delar av året som sjuksköterska.
­– Jag fick förfrågan om att jobba i Thailand av min dåvarande personalchef. Det som lockade var utmaningen, att göra något nytt och att komma ifrån några vintermånader. Thailand bjuder på många spännande naturupplevelser, vackra tempel och fram för allt vänliga, trevliga människor. Det här är min femte tremånadersperiod i Hua Hin. Hemma i Sverige jobbar jag bland annat på vårdcentraler.

Emelie Persson, frilansare
Emelie är en rutinerad säsongsarbetare. När hon väl är hemma i Sverige så frilansar hon som bildredigerare.
– Det var mycket som lockade! Gemenskapen, att vara ute i naturen, få åka snowboard varje dag, träffa nya vänner och skapa minnen för livet. Jag sökte väldigt sent men fick jobb som liftvakt i Storlien utanför Åre. Det fick mig att vilja säsongsarbeta mer, så säsongen därpå hittade jag Langley och sökte jobb via dem. Jag fick åka ned på intervju i Göteborg (jag själv bor i Stockholm) och sedan fick jag jobb som servitris i Alpe d’Huez. Det var och en så himla bra säsong. Bra åkning, bra kollegor, kul fest, mycket sol och massa snö! Därefter gjorde jag en säsong i Hemsedal som servitris. Min sista säsong gjorde jag i Banff i Kanada, den bästa av dem alla! Jag åkte dit utan jobb och sökte jobb på plats. Det tog lite tid, men tillslut fick jag jobb som liftvakt på Sunshine Village genom en kille som jag bodde med.

Sommarjobb och säsongsjobb

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Sommarjobb och säsongsjobb

Stora sommarjobbsguiden 2017

Stora sommarjobbsguiden 2017

Metrojobb vet var jobben finns, hur du skriver ett riktigt bra sommarjobbs-cv och vilka fällor du ska undvika att gå i.

Så skriver du ett säljande cv för sommarjobbet

Så skriver du ett säljande cv för sommarjobbet

Sandra Kiesbye är supervisor på McDonalds i Västerås och har lång erfarenhet av att rekrytera sommarjobbare. Här är hennes bästa tips.

Säsongaren Robin, 27, tipsar: ”Så får du jobb utomlands”

Säsongaren Robin, 27, tipsar: ”Så får du jobb utomlands”

Är du sugen på att dra till varmare breddgrader och jobba? Just nu är rekryteringen för säsongsjobben i vår och sommar i full gång.

Så fixar du sommarjobbet

Så fixar du sommarjobbet

Nu är det hög tid att söka sommarjobb. Men var finns de? Och vad är viktigt att tänka på? Här är sju tips från Linus Zackrisson som skrivit...

Fler artiklar inom Sommarjobb och säsongsjobb