Det går att skaffa sig själv en lyxlön! Manuel de Verdier ger sina bästa tips.
Det går att skaffa sig själv en lyxlön! Manuel de Verdier ger sina bästa tips.
Foto: IBL/ Ossian Langenborg

Entreprenören tipsar: Så får du lyxlön innan du fyller 30

Manuel de Verdier startade sitt första konsultföretag när han var 20 år gammal. Idag är han vd för konsultmarknadsplatsen Brainville. Han har gett Metrojobb sina bästa framgångstips.

Drömmer du också om att kunna betala av csn-lånet på en gång? Skaffa din drömlägenhet eller resa jorden runt? Här är Manuel de Verdiers knep för att få en lyxlön innan du fyllt 30.

Ha en stabil grund
Du bör ha en högskoleutbildning och har jobbat i tre-fyra år så att du har en bra grund att stå på.

LÄS MER: Så blir du en mästare på att gå utanför din trygghetszon

Bygg upp ditt nätverk
Det enklaste sättet att bygga upp sitt nätverk på är att genom att ha olika projektanställningar. Hoppa runt lite utan att verka illojal för att skaffa dig kontakter och erfarenhet.

Skaffa dig spetskompetens
Var inte superbred, utan bli expert inom ett område som intresserar dig. Men var inte heller för smal, eftersom du då kommer få färre uppdrag. Det är inte ofta man behöver en superexpert. Positionera dig som en duktig person inom ditt område. Ett tips är att blogga mycket om ditt intresse. Sälj in dig hos dem som behöver just din kompetens.

LÄS MER: Superentreprenören tipsar: Här är 5 knep som avslöjar vad du är bra på  

Ge mer än vad du behöver
Varje gång du är ute på uppdrag så se till att vara väldigt kommunikativ. Ge mer än vad du behöver för att säkra framtiden. Ta egna initiativ. Man ska vara generös, bjussa dina kunder på kunskap. Bjud på dig själv och det du kan. Det är då de vill kontakta dig igen.

Våga säga nej
– När jag började så tackade jag ja till saker jag inte ville göra. Det kändes som bortkastad tid. Var lite restriktiv med vad du väljer. Jobbar du inte med det du tycker är kul är risken att du inte presterar lika bra. Våga säga nej till de uppdrag som inte utvecklar dig.

Personlig utveckling

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Personlig utveckling

Coachen: Så blir du ett proffs på självledarskap

Coachen: Så blir du ett proffs på självledarskap

Självledarskap handlar om att på bästa sätt ha koll på vem du är, vad som är viktigt för dig och i vilken riktning du ska gå.

Har du en förmåga att älta saker? Här är 6 tips som hjälper dig sluta

Har du en förmåga att älta saker? Här är 6 tips som hjälper dig sluta

Du gjorde ett litet misstag här om dagen och har fortfarande inte kunnat släppa det. Du oroar dig för om du kommer göra tillräckligt bra ifrån dig nästkomma

Så blir du mer socialt kompetent

Så blir du mer socialt kompetent

Social kompetens är en hett eftertraktad förmåga i arbetslivet. Men vad är det för något? Och går det att öva upp? Experten tipsar.

Så ökar du ditt förtroende

Så ökar du ditt förtroende

Förtroendeexperten Stephen M R Covey berättar om en motorväg i karriären som det sällan talas om. 3 TIPS: ÖKA DITT FÖRTROENDE

Fler artiklar inom Personlig utveckling