Personlighet, lämplighet och en känsla för service är vad rekryterarna söker.
Personlighet, lämplighet och en känsla för service är vad rekryterarna söker.
Foto: Mattias Bardå/ Elgiganten/ Media Markt

Rekryterarna: Här är den perfekta ansökan för säljbranschen

Metrojobb har pratat med tre rekryterare från tre olika företag i Sverige om hur den perfekta ansökan ska se ut.

Peter Nilsson, Head of HR, Media Markt
– I ditt cv och personliga brev ser jag gärna att du lyfter upp saker som återspeglar din personlighet. En ansökan ska vara kort, koncis och innehålla det som är väsentligt. Det är vanligt att folk skriver långa cv:n och personliga brev. Rekryterare läser flera stycken varje dag och har du en lång ansökan så är risken att man blir bortgallrad på fel kriterier.

LÄS MER: Rekryterarna: ”Det här får oss att slänga ditt cv i papperskorgen”

Hanna Bergfäldt, Head of HR, Elgiganten
– Du ska lyfta fram varför du som person skulle passa hos oss. Vi söker engagerade och ansvarstagande personer som delar vår uppfattning om att kundnöjdhet är avgörande. I ditt cv tittar vi därför främst på om du har relevant erfarenhet för jobbet. Kundvård kan man hitta i många branscher, så alla yrken där man har haft kundkontakt är överförbart till rollen som säljare. Även om vi erbjuder interna utbildningar kan vi ha behov av olika typer av tidigare kunskap och erfarenhet. Vi ser gärna personer som har stort intresse för våra produkter eftersom de ofta har ett engagemang som smittar av sig på våra kunder. 

LÄS MER: Rekryteraren: ”I framtiden är inte ett långt CV det viktigaste"

Sara Olsson, HR-chef, H&M
– Ansökan ska vara enkel och med relevant text för tjänsten. Det personliga brevet är viktigast eftersom där beskriver du din personlighet, varför du söker tjänsten och varför du tror att du passar. Personligheten och rätt attityd är det viktigaste. Att kunna matcha våra värderingar på bästa sätt är alltid grunden. Man ska vara en lagspelare med passion för mode och försäljning. Du ska ha ett driv, en ambition och en vilja att utvecklas. Ett tips är att fundera kring varför du skulle vilja jobba hos just den arbetsgivaren och beskriva det i brevet.

LÄS MER: Här är 6 vanliga frågor rekryterare får – och svaren 

Nyheter

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Nyheter

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Nyckeltalsinstitutet har granskat över 700 000 svenskars arbetsvillkor. Vinnarna är de företag som prioriterar jämställdhet och ett bra ledarskap.

4 nya IT-jobb du inte visste fanns – och så får du dem

4 nya IT-jobb du inte visste fanns – och så får du dem

IT-branschens snabba utverklinginnebär att det snabbt växer fram nya yrkesroller på arbetsmarknaden och bristen på rätt kompetens blir stor.

Här är 5 artiklar att inspireras av på internationella kvinnodagen

Här är 5 artiklar att inspireras av på internationella kvinnodagen

Den 8 mars varje år uppmärksammas världens kvinnor på internationella kvinnodagen, Metrojobb har samlat ett gäng artiklar att inspireras av!

Experten: Det här händer i kroppen när du hoppar över lunchen

Experten: Det här händer i kroppen när du hoppar över lunchen

Enligt en ny undersökning från Fazer är det många som skippar lunchen på jobbet, men dietisten Maria Nygårds menar att vanan ger mer nackdelar än fördelar.

Fler artiklar inom Nyheter