– När jag var yngre så trodde jag att det var idén som var avgörande för en succé, säger entreprenören Bingo Rimér.
– När jag var yngre så trodde jag att det var idén som var avgörande för en succé, säger entreprenören Bingo Rimér.
Foto: Niklas Lindgren.

Bingo Rimér: ”Jag trodde att en bra idé kunde göra mig framgångsrik”

För att en idé ska bli framgångsrik är genomförandet av idén lika viktigt som att själva idén är bra. Det menar entreprenören Bingo Rimér, som i veckans avsnitt av Metrojobbs Misslyckandepodden delar med sig av vad han tror att nyckeln till framgång är.

Enligt Bingo Rimér kan han inte misslyckas med något så länge han har en specifik inställning till livet. Det blev speciellt påtagligt för honom när han i somras skulle delta i tävlingen Iron man i Kalmar, som är ett triathlon där de tävlande simmar nästan fyra kilometer, cyklar 18 mil och avslutar med att springa ett maraton.

LÄS MER: Salong betong-Danne: ”Jag lever i ett konstant misslyckande”

När han stod inför starten insåg han att han inte tränat i närheten lika mycket som de andra deltagarna. Även om han hunnit med ett tiotal träningspass på cykeln hade hans förberedelser mestadels bestått av att cykla med barnen till förskolan. Trots att han låg på en amatörnivå visste han samtidigt att han inte heller hade tillbringat de senaste månaderna i soffan framför sin favoritserie utan levde en ganska aktiv vardag.
– När jag stod där på Iron man tänkte jag att jag skulle ta mig i mål. Jag hade ju tränat så mycket jag kunde utifrån de förutsättningarna jag hade med tre barn, bolag, jobb och allt det där. Istället för att tänka att ”Jag borde ha tränat, fan vad dåligt, det här kommer inte gå bra” så tänkte jag bara att ”Nu är det som det är, det är inget jag kan ändra på”, säger Bingo Rimér i Misslyckandepodden.

LÄS MER: Annika Strandhäll: ”Jag har landat i att man inte behöver vara perfekt”

Enligt Bingo finns det en tanke som alltid motiverar honom när han ska prestera – tanken på att han inte kan göra annat än sitt allra bästa.
– Det är det jag tror kan vara skillnaden mellan att känna sig misslyckad och inte. Det är därför det är så oerhört viktigt att när man kommunicerar med sina barn inte prata om att vinna, utan att prata om att göra sitt bästa. För om du alltid gör ditt bästa så kan du inte misslyckas.

Enligt Bingo själv är han kanske mest känd som fotograf, men han jobbar också med många andra former av kommunikation. Han har startat upp och drivit flera olika företag inom olika områden under sin karriär. Något han har lärt sig genom sitt entreprenörskap är att en bra affärsidé inte räcker långt.
– När jag var yngre så trodde jag att det var idén som var avgörande för en succé. Jag tänkte att en bra idé kan göra mig framgångsrik. Men jag har haft så många bra idéer som aldrig har blivit framgångsrika på grund av själva genomförandet.

LÄS MER: Henrietta Fromholtz: ”Jag har förstått att allt är möjligt”

Ett av hans bästa karriärtips är därför att våga sikta högt, men att alltid se till att drömmarna finns förankrade i saker som går att möjliggöra.
– Det som kan bli lite smått problematiskt är när glappet mellan dina drömmar och verkligheten blir lite för stort för det kan ju nästan utveckla någon slags negativitet och depression.

LÄS MER: Simon Sköld: ”Det finns få grejer som jag lyckats med första gången”

Nyheter

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Nyheter

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Här är arbetsgivarna med bäst arbetsvillkor i Sverige

Nyckeltalsinstitutet har granskat över 700 000 svenskars arbetsvillkor. Vinnarna är de företag som prioriterar jämställdhet och ett bra ledarskap.

Undersökningen avslöjar: Det här stör vi oss mest på hos våra chefer

Undersökningen avslöjar: Det här stör vi oss mest på hos våra chefer

Inkompetens, arrogans och konflikträdsla är några av de egenskaper hos chefer som får svenskarna att se rött, enligt en undersökning från Yougov.

Psykologen: Så kan vi stoppa fördomar och diskriminering inom rekrytering

Psykologen: Så kan vi stoppa fördomar och diskriminering inom rekrytering

Enligt psykologen Victor Moberg kan datorer och algoritmer hjälpa människan att rekrytera fördomslöst.

Alexander Lydecker tipsar: Så blir du en intraprenör

Alexander Lydecker tipsar: Så blir du en intraprenör

Under onsdagen utsåg rekryteringsföretaget Talentia årets intraprenör 2017 och priset gick till Alexander Lydecker från Bonnier.

Fler artiklar inom Nyheter