Babar Khan är en av besökarna som fick jobb efter sitt besök på Bazaren.
Babar Khan är en av besökarna som fick jobb efter sitt besök på Bazaren.
Foto: Kristofer Hedlund

Han besökte mässan Bazaren – och fick nytt heltidsjobb

Du vet inte vilka jobbmöjligheter som finns innan du har besökt Bazaren – där du kan knyta värdefulla kontakter. Det menar Babar Khan som fick en heltidsanställning efter att ha besökt mässan.

DETTA ÄR EN ANNONS FRÅN BAZAREN.

374. Så många anställningar resulterade Bazaren i förra året. Snart är det dags igen för Sveriges största jobb-, utbildnings- och starta eget-mässa att öppna dörrarna på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Bazaren pågår 8-9 februari och 32-årige Babar Khan, som vet att ett besök kan leda till något nytt och bra, rekommenderar den som är arbetssökande eller sugen på ett nytt jobb att gå dit.

– På mässan får du upp ögonen för nya saker och du vet inte vilka jobbmöjligheter som faktiskt finns innan du har varit där. Du kan bara vinna på att besöka Bazaren, säger han.

Fick nytt jobb genom mässan

Babar Khan kommer ursprungligen från Pakistan och hade bott i Sverige i fem år när han såg en fönsterskylt om Bazaren när han åkte tåg. Han arbetade deltid som studiehandledare på en skola men ville ha en förändring och ett nytt jobb och bestämde sig för att ge mässan en chans. Utan några särskilda förväntningar eller förberedelser gick han dit och på Bazaren började han att prata med några representanter från Amnesty. De skulle inom kort bli hans nya arbetsgivare. Babar Khan sökte tjänsten som medlemsrekryterare och när han sedan ringde upp för att höra hur det gick med rekryteringen nämnde han mötet på Bazaren och efter två intervjuer var jobbet hans.

– Du knyter värdefulla kontakter på mässan. Bazaren var ett sätt för mig att visa upp mig men också ett sätt att bli inspirerad och uppmuntrad. Personerna som jag träffade från Amnesty såg att jag var utåtriktad och intresserad och även om jag hade begränsade språkkunskaper då så trodde de att jag skulle passa för jobbet som medlemsrekryterare, säger han.

Kristofer Hedlund


Trivs med sitt nya arbete

Nu arbetar Babar Khan som medlemsrekryterare på Amnesty där han trivs med att få träffa mycket människor och att arbeta ute på fält istället för att sitta på ett kontor.

– Det känns väldigt bra att få jobba med mänskliga rättigheter och att få ge min tid och energi till ett förändringsarbete, säger Babar Khan.

Ska jag förbereda mig på något sätt innan jag går till Bazaren?

– Själv hade jag inte gjort det men det är bra att ha med något dussin cv och personligt brev. Även om det är avslappnat ska du tänka på att första intrycket är viktigt. Ha på dig något som känns bra och våga prata med människor. Knyt kontakter, du kan inte förlora något på det!

Visste du att…

… 8 000 personer besökte lediga jobb-avdelningen på mässan 2017.

… 4 000 besökte utbildningsavdelningen.

… den senaste Bazaren resulterade i 374 anställningar.

Söka jobb

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Söka jobb

Annons
Hitta drömjobbet på Sveriges största jobbmässa inom vård och omsorg

Hitta drömjobbet på Sveriges största jobbmässa inom vård och omsorg

Är du på jakt efter det rätta jobbet inom vård och omsorg? Medrekmässan genvägen till din framtida karriär.

H&M Home-chefen: Det här tittar vi efter när vi rekryterar

H&M Home-chefen: Det här tittar vi efter när vi rekryterar

Camilla Henriksson, chef på H&M Home, avslöjar vad som väger tyngst i ett cv och personligt brev.

Här finns jobben du kan få direkt

Här finns jobben du kan få direkt

Är gymnasiet äntligen avklarat? 13 års pluggande förbi? Alla längtar inte efter tjocka kompendier och tentaångest så fort studentmössan är kastad.

Så mejlar du rätt när du söker jobb

Så mejlar du rätt när du söker jobb

Med enkla knep går dina mejl från slafsiga till proffsiga. Här är Metrojobbs e-tikettskola. EXPERTENS TIPS

Egenskaperna som rankas högst när du söker jobb

Är du ansvarstagande, positiv och flexibel? Då är du en arbetsgivares dröm. Fackförbundet TCO har med hjälp av Statistiska Centralbyrån tagit reda på...

Experten: Så gör du en säljande spontanansökan

Experten: Så gör du en säljande spontanansökan

Genom att skicka in en spontanansökan sticker du ut från mängden och har goda chanser att knipa ett jobb som kanske ännu inte ens utannonserats.

Fler artiklar inom Söka jobb