Sainabou Jeng Daffeh drivs av att få påverka och att bryta normer.
Sainabou Jeng Daffeh drivs av att få påverka och att bryta normer.
Foto: Daniel Silfver

Hon ska göra hudfärgade underkläder för alla

För att våga tro på sin idé och fullfölja den är det viktigt att få träffa andra som valt att starta eget. Det menar 24-åriga Sainabou Jeng Daffeh i Jönköping som tagit hjälp av NyföretagarCentrum och nu är i uppstartsfasen med sitt underklädesföretag där hon ska göra hudfärgade underkläder för alla.

DETTA ÄR EN ANNONS FRÅN BAZAREN.

De underkläder som kallas ”hudfärgade” av en del butikskedjor har enbart en ljusbeige ton. Sainabou Jeng Daffeh menar att det är den ljusa normen som representeras och med sitt eget underklädesmärke, med plagg som inkluderar olika hudtoner och kroppsformer, vill hon fungera som en motpol mot osunda skönhetsideal.

– Modebranschens skönhetsideal är en av anledningarna till att unga tjejer växer upp med en skev självbild. Istället för att sitta och klaga på saker som är fel så vill jag göra någonting. Jag vill stärka självkänslan hos unga tjejer och drivs av att få påverka och att bryta normer, säger hon.

Har fått hjälp av NyföretagarCentrum

Sainabou Jeng Daffeh har haft idén länge men det är först 2018 som hon valt att satsa och hon har fått mycket hjälp av NyföretagarCentrum.

– De har framför allt varit ett bra bollplank. Det handlar om frågor som jag inte kan få hjälp med av min familj och de har gett mig vägledning framåt.

NyföretagarCentrum kommer att finnas på plats på Starta Eget på Bazaren. Varför tycker du att man ska gå dit?

– För att man kan få hjälp och vägledning att röra sig dit man vill och för att man kan nätverka och knyta värdefulla kontakter. Det är viktigt att gå utanför sin komfortzon, säger hon.

Träffat mentor och fått råd

Sainabou Jeng Daffeh är född i Gambia och växte upp utanför Stockholm. För fyra år sedan flyttade hon till Jönköping för att studera till civilekonom och i dag bor hon kvar i stan tillsammans med sin man. Förutom arbetet med företaget studerar hon nu textil på Borås Textilhögskola parallellt med ledarskap på Jönköpings universitet. Hon har även påbörjat ett mentorskapsprogram hos NyföretagarCentrum. Det innebär att hon under ett års tid får träffa en mentor vid flera tillfällen och ställa frågor om sitt företagande.

– Mitt tips är att inte vara rädd för att prata om sin företagsidé. Genom att vara transparent kan man få bra hjälp och feedback. Och för att våga tro på sin idé och fullfölja den är det betydelsefullt att få träffa andra som valt att starta eget eller som kan mycket om företagande, säger hon.

Visste du att…

… 8000 personer besökte lediga jobb-avdelningen på mässan 2017.

… 4000 besökte utbildningsavdelningen.

… 5 000 besökte starta eget-avdelningen.

… den senaste Bazaren resulterade i 374 anställningar.

Karriärhjälpen

Här hittar du tips och artiklar som hjälper dig i yrkeslivet. Lär dig hur man skriver ett personligt brev, får sitt CV att sticka ut eller förhandlar lön.

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Funderingar om konkurrens i form av andra kandidater och frågor om företagets förmåner är något som Johanna Wadsten ofta får höra.

Glada medarbetare  lockar fler

Glada medarbetare lockar fler

När konkurrensen om talangerna hårdnar blir det viktigt för företag att vara tydliga med sitt varumärke. Nu satsar allt fler företag på employer branding.

Mejlmisstagen vi stör oss på

Mejlmisstagen vi stör oss på

Här är sju vanliga misstag som kan leda till missförstånd, eller reta gallfeber på kunder och kollegor.

Har du en förmåga att älta saker? Här är 6 tips som hjälper dig sluta

Har du en förmåga att älta saker? Här är 6 tips som hjälper dig sluta

Du gjorde ett litet misstag här om dagen och har fortfarande inte kunnat släppa det. Du oroar dig för om du kommer göra tillräckligt bra ifrån dig nästkomma