Alexandra Wadström började på Key Solutions för fyra år sedan. I dag är hon projektledare med ansvar för 13 medarbetare.
Alexandra Wadström började på Key Solutions för fyra år sedan. I dag är hon projektledare med ansvar för 13 medarbetare.
Foto: Kristofer Hedlund

Jobbet där du utvecklas och har kul med dina kollegor

Om du vill jobba med sälj, har viljan att utmana dig själv och gillar schyssta kollegor så är antagligen Key Solutions ett ställe för dig. – Här spelar det ingen roll var du kommer ifrån eller vad du gjort innan – det som betyder något är vad du vill och hur hårt du är villig att jobba, säger Alexandra Wadström.

DETTA ÄR EN ANNONS FRÅN KEY SOLUTIONS.

Key Solutions hjälper andra företag med ökad försäljning och har sedan starten 2008 hjälpt hundratusentals kunder med val av leverantörer av tv, bredband, telefoni och andra konsumenttjänster.

Företaget har i flera år i rad blivit utsedd till en av Sveriges bästa arbetsplatser av Great Place to Work Institute och om man frågar projektledaren Alexandra Wadström, 25, om varför just hon trivs så bra så svarar hon gemenskapen och möjligheten att utvecklas, både på ett jobbmässigt och personligt plan.

– När jag började var jag väldigt blyg och hade dåligt självförtroende men jag fick bra stöttning av min coach. Jag har utvecklats som säljare men också som person, säger hon.

Kollegorna lyfter varandra

På arbetsplatsen upplever hon att alla bryr sig om varandra och vill åt samma håll. De är bra på att lyfta varandra och har framför allt väldigt roligt ihop. Alexandra började som säljare på Key Solutions för fyra år sedan och har i dag jobbat upp sig till projektledare. Hon tycker att det är roligt att få se andra växa och utvecklas i jobbet och trivs med att få vara ute på fält och arbeta med mer personliga säljmöten. Hon ansvarar för ett projekt med 13 medarbetare och tillbringar de flesta veckor på resande fot.

– På tjänsteresor bor hela teamet tillsammans och vi inleder alltid dagen med en gemensam frukost. Mitt jobb är att hålla ihop gruppen, coacha våra medarbetare samt sköta den dagliga planeringen, berättar Alexandra.

Tre bra egenskaper för att jobba på Key Solutions

Hon menar att det finaste med att arbeta på Key Solutions är det inte spelar någon roll vad du heter, var du kommer ifrån eller vad du gjort innan.

– Det handlar om vad du vill och hur hårt du är villig att jobba. Här har alla samma förutsättningar, så allt handlar om hur du förvaltar möjligheten, säger hon.

Nämn tre egenskaper som är viktiga att ha om man ska jobba på Key Solutions?

– Du måste vara ambitiös. Det är hårt jobb men du får också lika mycket tillbaka. En positiv inställning är också något som krävs och som du kommer långt på. Du behöver våga tro på att det är möjligt att nå dina mål, våga utmana dig själv och ha viljan att utvecklas. Om du känner igen dig, tycker att det är roligt med försäljning och gillar att resa så tror jag att du kommer att passa in här!

Karriär

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Karriär

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

CFO:n Andreas Frislund, 26: ”Vi behöver särskilja ålder och erfarenhet”

Företag måste bli bättre på att ge unga människor större ansvar. Och unga människor behöver bli bättre på att be om det.

Kontaktnätet avgör om du får jobb

Kontaktnätet avgör om du får jobb

Ungefär 70 procent av alla jobb tillsätts genom rekommendationer. Rätt socialt umgänge kan alltså vara avgörande för karriären.

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof, 17, driver fyra företag och pluggar

Olof Gustafsson Ålder: 17 år. Familj: Pappa i Sverige, mamma och halvsyster i USA. Bor: Ekerö.

Experten: 5 beteenden som visar att du är en engagerad medarbetare

Experten: 5 beteenden som visar att du är en engagerad medarbetare

Om du vill visa chefen att du är värd den där löneförhöjningen ska du skippa smörandet, menar Clara Löfvenhamn.

Fler artiklar inom Karriär