Genom sitt War on Cancer vill Fabian Bolin lyfta de stärkande och positiva historierna om cancer som sällan hörs i media i dag.
Genom sitt War on Cancer vill Fabian Bolin lyfta de stärkande och positiva historierna om cancer som sällan hörs i media i dag.
Foto: NIklas Lindgren.

Fabian Bolin: ”Jag mår bättre än någonsin tack vare cancern”

Skådespelarkarriären i London fick ett abrupt slut när Fabian Bolin diagnostiserades med leukemi. I Misslyckandepodden berättar Fabian om hur livet blev så mycket bättre efter att han fick sitt cancerbesked men delar också med sig av sitt livs största misslyckande.

Den som drabbas av cancer i Sverige i dag möter ett väldigt obehagligt klimat, menar Fabian Bolin.
– Många känner igen cancer genom de här galorna och hur man belyser cancer där. Men det är inte de mest upplyftande historierna som berättas om cancer där. Jag förstår varför man gör så, det är för att det gör att många människor donerar pengar som går in till cancerforskningen, säger Fabian Bolin.

LÄS MER: Bingo Rimér: ”Jag trodde att en bra idé kunde göra mig framgångsrik”

I Metrojobbs Misslyckandepodden berättar han om när han blev diagnostiserad med leukemi för två och ett halvt år sedan. Under behandlingen mådde han under vissa perioder väldigt dåligt och upplevde att inte fick tillräckligt med råd och stöd från sjukvården. Samtidigt tyckte han att det pratades för lite om dem som faktiskt överlevt cancer. I brist på ett forum som delar alla sidor av sjukdomen, både de negativa och de positiva, bestämde han sig för att starta ett själv.

LÄS MER: Henrietta Fromholtz: ”Jag har förstått att allt är möjligt”

På så sätt föddes plattformen War on cancer. I dag delar folk från hela världen med sig av sina berättelser där, både de som har cancer och de som på andra sätt påverkas av sjukdomen. Enligt Fabian är War on cancer det absolut bästa som hans sjukdom har fört med sig.
– Jag går igenom en behandling för cancer och för mig har det varit den absolut bästa upplevelsen i mitt liv. Det har förändrat hela mitt liv till det bättre och det har gjort att jag har funnit mig själv på ett sätt som jag trodde skulle ta otroligt lång tid för mig att göra annars, säger Fabian Bolin.

LÄS MER: Annika Strandhäll: ”Jag har landat i att man inte behöver vara perfekt”

I dag har Fabian bara en kort tid kvar av sin cancerbehandling innan han friskförklaras. Tiden innan cancern känns som ett helt annat liv. Då bodde Fabian i London och jobbade som skådespelare. Han menar att livet då bestod av att jaga bekräftelse och framgång genom en karriär som inte gjorde honom lycklig.
– Jag har kommit till insikten att jag inte tror att jag någonsin har lyssnat till mitt eget hjärta. Jag vet inte om jag någonsin har känt att det någonsin har funnits en direkt mening med mitt liv förrän jag fick möjlighet att hjälpa andra människor.

LÄS MER: Elaine Eksvärd: ”Min första föreläsning var helt värdelös”

Vill du höra mer om Fabians resa? Lyssna på Misslyckandepodden på iTunes, Acast eller www.metrojobb.se/misslyckandepodden. 

Nyheter

Här hittar du fler artiklar som berör ämnet Nyheter

Experten: Det här händer i kroppen när du hoppar över lunchen

Experten: Det här händer i kroppen när du hoppar över lunchen

Enligt en ny undersökning från Fazer är det många som skippar lunchen på jobbet, men dietisten Maria Nygårds menar att vanan ger mer nackdelar än fördelar.

Så många procent av Sveriges chefer är kvinnor

Så många procent av Sveriges chefer är kvinnor

Inte ens en av fem vd:ar är kvinnor. Det visar den årliga rapporten från chefsorganisationen Ledarna som undersöker jämställdheten på arbetsmarknaden.

Michaels utmaning på LinkedIn blev en succé – hundratals har fått jobb

Michaels utmaning på LinkedIn blev en succé – hundratals har fått jobb

Michael Saliba startade #LinkedInSalibaChallenge på nätverket LinkedIn för att uppmana folk att hjälpa andra att få jobb.

Lista: Här är jobben som är lättast att få just nu

Lista: Här är jobben som är lättast att få just nu

Målare, gymnasielärare, civilingenjörer och kockar är hett eftertraktade på dagens - och framtidens - arbetsmarknad.

Fler artiklar inom Nyheter