Att leda andra och planera arbetet för dagen är något Artem Khvan trivs med i sin roll som arbetsledare.
Att leda andra och planera arbetet för dagen är något Artem Khvan trivs med i sin roll som arbetsledare.
Foto: Kristofer Hedlund

”Vi växer och är redo att leda egna byggprojekt”

Det byggs som aldrig förr i Sverige och ett av företagen som skapar bostäder för framtiden är Irenell & CO. Byggföretaget, som på kort tid har hunnit jobba med stora kunder i branschen, nu redo att leda egna projekt.

DETTA ÄR EN ANNONS FRÅN IRENELL & CO. 

Klockan 06.55. Det är tiden då 31-årige Artem Khvan brukar vara på plats på det byggprojekt han arbetsleder. Efter att ha sett över gårdagens jobb planerar han arbetet inför dagen innan kollegorna är på plats och det är dags för möte.

– Det kändes rätt redan på intervjun – vi hade samma idéer och ambitioner – och jag ville vara på ett ungt företag som satsade på att växa, säger Artem Khvan som jobbat som arbetsledare på Irenell & CO sedan starten 2016.

De har vuxit i snabb takt och förutom att vara underentreprenörer leder de nu egna byggprojekt. Nataliia Irenell driver företaget och under 2018 har de bland annat som mål att bli 100 anställda.

– Om det var jag som drev företaget hade jag velat göra det på samma sätt. Det är en vänlig stämning här och det är en viktig sak för att trivas med sitt jobb och sin tillvaro överhuvudtaget.

Passion för byggbranschen

Artem Khvan växte upp i Ukraina och fascinerades redan som barn av byggnader. Efter att ha studerat på universitet i hemlandet har han arbetat inom byggbranschen i USA, Australien och Italien. Just nu jobbar Artem Khvan som arbetsledare för två projekt på Irenell & CO. I Nynäshamn renoveras en del av ett hotell till lägenheter och i Nacka arbetar de med att renovera en byggnad till nya bostadsrätter för kunden Oscar Properties.

Hur skulle du beskriva ert arbetssätt?

– Vi är seriösa och jobbar hårt – det är viktigt att hålla tidsschemat och att ställa upp för varandra. Erfarenhet är något vi värderar högt men vi har även anställt mindre erfarna personer som vi istället sett en potential i och som haft en vilja att lära. Vi som jobbar här har en passion för byggbranschen och det finns möjligheter att utvecklas.

Att leda andra och planera arbetet för dagen är något Artem Khvan trivs med och han tycker om att få vara på ett ungt företag där man kan fokusera framåt och inte behöver dras med tidigare misstag. Han menar att många tror att det är tungt och slitigt att jobba ute på ett bygge, men ny teknik har gjort jobbet mycket smidigare än vad många tror.

– Jag tycker om att det är ett konkret jobb där man ser vad man har åstadkommit. Och den absolut bästa känslan är när ett projekt är avslutat och kunden är nöjd.

Karriärhjälpen

Här hittar du tips och artiklar som hjälper dig i yrkeslivet. Lär dig hur man skriver ett personligt brev, får sitt CV att sticka ut eller förhandlar lön.

Annons
Var med och bygg upp framtidens vårdavdelning!

Var med och bygg upp framtidens vårdavdelning!

Personal och miljö står i fokus när Karolinska rekryterar till ny vårdavdelning i Huddinge

Annons
Deras byggskola ska gynna både anställda och kunder

Deras byggskola ska gynna både anställda och kunder

Byggföretaget Irenell & Co satsar på egen byggskola. Rickard Johansen är ny lärling på skolan.

”Jag kan både resa och göra karriär”

”Jag kan både resa och göra karriär”

Hon har precis kommit hem från en långresa till Sydamerika och till hösten väntar ett nytt äventyr i Afrika.

7 enkla tips för ett perfekt personligt brev

7 enkla tips för ett perfekt personligt brev

Hur ska ett personligt brev se ut? Metrojobb bad karriärexperten Charlotte Hågård, som bland annat skrivit Stick Ut, Ansökningsboken och CV-boken, om...

Så fick sjuksköterskan tillbaka glädjen i sitt arbete

Så fick sjuksköterskan tillbaka glädjen i sitt arbete

Högre lön, flexibilitet och frihet är tre anledningar till varför Tommy har valt att arbeta åt Dedicare.

4 exempel: Så ska du inleda ett personligt brev

4 exempel: Så ska du inleda ett personligt brev

Att komma på en bra inledning till sitt personliga brev är svårt. Metrojobb listar 4 alternativ som garanterat fångar läsarens uppmärksamhet.