Högre lön, flexibilitet och frihet är tre anledningar till varför Tommy har valt att arbeta åt Dedicare.
Högre lön, flexibilitet och frihet är tre anledningar till varför Tommy har valt att arbeta åt Dedicare.
Foto: Privat

Så fick sjuksköterskan tillbaka glädjen i sitt arbete

Efter 13 år som sjuksköterska inom landstinget valde Tommy att säga upp sig och resultatet blev bättre än han hade hoppats på. Sedan sommaren 2017 arbetar han åt bemanningsföretaget Dedicare. – Jag har fått en frihet i mitt liv som jag aldrig har haft förut, säger han.

DETTA ÄR EN ANNONS FRÅN DEDICARE.

Det är ingen hemlighet att vården skriker efter personal och att det är många landsting som kämpar med att tillsätta alla lediga tjänster. När Tommy tog sin sjuksköterskeexamen 2005 började han att arbeta på kirurgavdelningen på Centralsjukhuset i Karlstad.

–För mig blev all stress och slit vardag. Men det är klart att det blev jobbigt att arbeta både helger, nätter och kvällspass. Jag fick även dåligt samvete om jag inte ställde upp och arbetade extra när det saknades personal, säger han.

När Tommys sambo ville flytta till Stockholm förra året bestämde han sig för att säga upp sig för att följa med. Han berättar att han gick på flera arbetsintervjuer, men att det inte kändes bra.

–Min sambo sa att jag verkade trött och inte så intresserad av att gå tillbaka till samma arbetsmiljö som på sjukhuset. Jag bestämde mig för att testa bemanningsbranschen och det är stor skillnad, säger han.

Högre lön, flexibilitet och frihet är tre anledningar till varför Tommy har valt att arbeta åt Dedicare. Alla som arbetar åt bemanningsföretaget styr sin egen arbetstid och väljer själva när de vill jobba.

–Jag tjänar nästan dubbelt så mycket som tidigare även om jag bara arbetar halvtid. Jag behöver inte heller arbeta extra och ställa upp när det saknas personal. Jag gör mina timmar och sedan går jag hem, säger han.

Tommy berättar att han alltid har samma kontaktperson på Dedicare och att han tycker om den personliga och familjära atmosfären på företaget.

–De anpassar sig efter mig, är hjälpsamma – och de har alltid nya och spännande uppdrag på gång. Jag älskar verkligen att arbeta som sjuksköterska och jag kommer att fortsätta att arbeta inom bemanningsbranschen under många år framöver, säger han.

Karriärhjälpen

Här hittar du tips och artiklar som hjälper dig i yrkeslivet. Lär dig hur man skriver ett personligt brev, får sitt CV att sticka ut eller förhandlar lön.

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Rekryteraren: Här är de 5 vanligaste frågorna jag får i mitt yrke

Funderingar om konkurrens i form av andra kandidater och frågor om företagets förmåner är något som Johanna Wadsten ofta får höra.

Glada medarbetare  lockar fler

Glada medarbetare lockar fler

När konkurrensen om talangerna hårdnar blir det viktigt för företag att vara tydliga med sitt varumärke. Nu satsar allt fler företag på employer branding.

Mejlmisstagen vi stör oss på

Mejlmisstagen vi stör oss på

Här är sju vanliga misstag som kan leda till missförstånd, eller reta gallfeber på kunder och kollegor.

Har du en förmåga att älta saker? Här är 6 tips som hjälper dig sluta

Har du en förmåga att älta saker? Här är 6 tips som hjälper dig sluta

Du gjorde ett litet misstag här om dagen och har fortfarande inte kunnat släppa det. Du oroar dig för om du kommer göra tillräckligt bra ifrån dig nästkomma