Christine Sjögren och Siri Odelfalk kommer att vara omvårdnadschefer för den nya avdelningen.
Christine Sjögren och Siri Odelfalk kommer att vara omvårdnadschefer för den nya avdelningen.
Foto: Patrik Lundin.

Var med och bygg upp framtidens vårdavdelning!

Snart öppnar en avdelning för akutkirurgi på Karolinska i Huddinge. Vill du vara med i teamet som kommer att utveckla säker och högspecialiserad vård i världsklass?
Rekryteringen har redan startat och på den nya avdelningen är målet att skapa en bra miljö för både patienter och personal, bland annat genom att göra det enklare för medarbetare att kombinera privat- och yrkesliv.

DETTA ÄR EN ANNONS FRÅN KAROLINSKA UNIVERSITETSSJUKHUSET.

Att förändra kulturen på en vårdavdelning där det sedan länge finns inarbetade rutiner kan vara svårt, men på en ny avdelning finns stora möjligheter att skapa nya och fungerade arbetssätt tillsammans. Det menar Christine Sjögren och Siri Odelfalk som kommer att arbeta som omvårdnadschefer för den nya avdelningen. Delat ledarskap och ett bra samarbete mellan olika professioner är några saker som kommer att känneteckna verksamheten. Och bemanningen i teamen kommer att anpassas efter verksamhetens behov dygnet runt.

– Medarbetarna kommer att få vara med och påverka redan från början och jag tror att de kommer att känna att de "på riktigt” är delaktiga och verkligen kan påverka uppdraget i större utsträckning. Det är dessutom en patientgrupp med många olika diagnoser och därför en bra arbetsplats om man vill lära sig mycket och utvecklas inom många områden, säger Christine Sjögren.

Medan de nyexaminerade kan behöva få landa i yrkesrollen finns det möjlighet för de mer erfarna att utvecklas och få särskilda ansvarsområden för att höja kompetensen och därmed patientsäkerheten. Det är viktigt att attrahera och behålla kompetens och det vill man uppnå genom en god och säker arbetsmiljö med jämnare bemanning, exempelvis genom att använda olika arbetstidsmodeller på avdelningen.

– Med mer flexibla arbetstider och god arbetsmiljö blir det enklare för medarbetarna att få ihop livspusslet och att kombinera privat- och yrkesliv. Vår förhoppning är det ska vara en arbetsplats där man vill stanna kvar, oavsett var man befinner sig i livet, säger Siri Odelfalk.

Foto: Patrik Lundin.

Förutom omvårdnadscheferna och läkarna, som ser fram emot sitt nya uppdrag och att få vara med från början, är också de olika hälsoprofessionerna positiva till den nya avdelningen för akutkirurgi i Huddinge.

– Det kan lätt bli klyschigt när man pratar om att man ska arbeta i team men alla är väldigt positiva och vi har verkligen bra förutsättningar för ett gott samarbete mellan olika yrkesroller och professioner här, säger Christine Sjögren.

Karriärhjälpen

Här hittar du tips och artiklar som hjälper dig i yrkeslivet. Lär dig hur man skriver ett personligt brev, får sitt CV att sticka ut eller förhandlar lön.

Experten: Så blir du ett proffs på att förhandla

Experten: Så blir du ett proffs på att förhandla

I en förhandling så ska du alltid anpassa din argumentation till personen som sitter på andra sidan bordet, menar experten Bo Gustafsson.

7 enkla tips för ett perfekt personligt brev

7 enkla tips för ett perfekt personligt brev

Hur ska ett personligt brev se ut? Metrojobb bad karriärexperten Charlotte Hågård, som bland annat skrivit Stick Ut, Ansökningsboken och CV-boken, om...

4 exempel: Så ska du inleda ett personligt brev

4 exempel: Så ska du inleda ett personligt brev

Att komma på en bra inledning till sitt personliga brev är svårt. Metrojobb listar 4 alternativ som garanterat fångar läsarens uppmärksamhet.

Tio vanliga frågor på intervjun – och svaren

Tio vanliga frågor på intervjun – och svaren

Förbered dig på de här intervjufrågorna och öka chanserna. Experten Jan Kallberg: "Förvänta dig följdfrågor".