Azadeh Pourjanaki på Consafe Logistics är en av de som rekryterat från Academys klasser.
Azadeh Pourjanaki på Consafe Logistics är en av de som rekryterat från Academys klasser.
Foto: Lina Haskel

Vi hittade vår nya programmerare via Academy

Academy utbildar eftertraktade programmerare på bara tre månader. Det låter kanske som en dröm, men för Academys konsulter är det verklighet och nu startar första klassen i Malmö.

– Det här är snabblärda och drivna människor, det var en viktig punkt för mig när jag rekryterade från Academy, säger Azadeh Pourjanaki på Consafe Logistics.

DETTA ÄR EN ANNONS FRÅN ACADEMY.

Utbildningssatsningen Academy är ett unikt sätt att fånga upp kompetens som annars är svår att få tag på. Genom att skapa och specialanpassa utbildningar efter kundens behov kan Academy möta den stora efterfrågan som finns på vissa yrkesgrupper – som exempelvis programmerare.

Azadeh Pourjanaki på Consafe Logistics är en av de som rekryterat från Academys klasser. För ett år sedan tog deras nya programmerare examen och om någon månad blir hon fastanställd hos företaget.

Azadeh Pourjanaki, mjukvaruchef Consafe Logistics, i Lund. Foto: Lina Haskel.


– Vi letade efter unga talanger. För oss är det viktigt att ha en blandning av både unga personer med mindre arbetslivserfarenhet och mer erfarna individer. Då blir dynamiken som bäst. Vi sökte efter en specifik profil – både personlighet och teknisk kompetens – och jag är supernöjd med hur det föll ut. Det har gått väldigt bra för henne här, säger Azadeh Pourjanaki.

Med hjälp av den amerikanska metodiken ”Accelerated Learning” utbildas Academy-konsulterna på den skräddarsydda programmeringsutbildningen. Efter tre månader tar de examen och är redo att börja jobba.

– Som många andra företag söker vi duktiga utvecklare. Det är hård konkurrens om dem. Det här är ett fantastiskt bra sätt för oss att få det vi söker, säger Azadeh Pourjanaki.

En av fördelarna med att rekrytera genom Academy är, enligt henne, den kompetens som finns hos Academys systerbolag Academic Work när det gäller rekrytering.

– Jag har sedan tidigare jättebra erfarenhet av att arbeta med Academic Work, säger hon. Med Academy känns det som att de har en bra plan och ger en god introduktion till arbetslivet. Det känns bra att det är ett konsultbolag som står bakom utbildningen och vi har kunnat ha en bra dialog om vilken typ av utbildning som passar våra behov.

Ny utbildning i Malmö i sommar

I sommar startar en ny utbildning för programmerare i Malmö, med fokus på C# och .NET-programmering. De 15 konsulter som antagits till utbildningen tar examen den 14 september. För att antas till programmet krävs inga förkunskaper inom IT, utan egenskaper som motivation, problemlösningsförmåga och logiskt tänkande väger tyngre än tidigare erfarenheter och betyg. Efter utbildningen är deltagarna garanterade tillsvidareanställning som konsulter via Academic Work.

– Det blir en trygghet, både för mig som arbetsgivare och för konsulten vi tar in, säger Azadeh Pourjanaki.

Karriärhjälpen

Här hittar du tips och artiklar som hjälper dig i yrkeslivet. Lär dig hur man skriver ett personligt brev, får sitt CV att sticka ut eller förhandlar lön.

Annons
Studenten Anas hittade det perfekta jobbet bredvid studierna

Studenten Anas hittade det perfekta jobbet bredvid studierna

Beijer Byggs Studentpool söker fler studenter som vill bygga på arbetslivserfarenhet och samtidigt dryga ut studentkassan.

Alexander Pärleros: ”Jag har mycket prestationsångest”

Alexander Pärleros: ”Jag har mycket prestationsångest”

Att nå framgång behöver inte handla om att göra karriär. Det menar entreprenören Alexander Pärleros, som i mars ger sig ut på sin första föreläsningsturné.

7 enkla tips för ett perfekt personligt brev

7 enkla tips för ett perfekt personligt brev

Hur ska ett personligt brev se ut? Metrojobb bad karriärexperten Charlotte Hågård, som bland annat skrivit Stick Ut, Ansökningsboken och CV-boken, om...

4 exempel: Så ska du inleda ett personligt brev

4 exempel: Så ska du inleda ett personligt brev

Att komma på en bra inledning till sitt personliga brev är svårt. Metrojobb listar 4 alternativ som garanterat fångar läsarens uppmärksamhet.

Tio vanliga frågor på intervjun – och svaren

Tio vanliga frågor på intervjun – och svaren

Förbered dig på de här intervjufrågorna och öka chanserna. Experten Jan Kallberg: "Förvänta dig följdfrågor".

10 vanliga frågor på intervjun - och de bästa svaren!

10 vanliga frågor på intervjun - och de bästa svaren!

Innan du går på en jobbintervju bör du förbereda dig på hur du ska svara på intervjufrågorna.